Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Restaurace Workshop v Palm Springs

Restaurace Workshop v Palm Springs

V jihokalifornském Palm Spring, městě plném celebrit a vip osobností, kde v létě stoupají teploty až na hranici únosnosti, loni vznikl nový restaurant Workshop. Navrhlo je architektonické studio Soma Architects pod vedením excentrického Michela Abbouda. Ten se blogu DK Creatives svěřil, že původně ho architektura vůbec nezajímala a chtěl se stát malířem. Školu nakonec dostudoval prý jen díky nezvykle vysoké koncentraci krásných dívek, které s ním přednášky navštěvovaly.

Nábytek - Restaurace Workshop v Palm Springs

Možná i zážitky z vysoké Abbouda inspirovaly k vytvoření moderního minimalistického restaurantu, ve kterém se masivní dlouhé stoly s koženými taburety pro větší společnost, pravidelně střídají s malými intimními boxy a lavicemi. Díky vícezdrojovému osvětlení v minimalistickém černém provedení lze měnit celkovou atmosféru restaurace i jednotlivých stolů dle potřeby.

Nábytek - Restaurace Workshop v Palm Springs

Restauraci kraluje dlouhý betonový bar. I zde pracoval Abboud s osobními zkušenostmi. Abboud je rodilý Newyorčan, v současnosti ale často pracuje v Bejrútu, kde mu podle jeho slov kvalitní a dobré bary, včetně zajímavých osobností v nich, chybí. Na otázku blogu DK Creatives, kam v Bejrútu vyrazit, odpověděl stroze: Don’t go to Beirut. Chose Berlin, it’s only two letters different.

Nábytek - Restaurace Workshop v Palm Springs

Dům leží v historické a obchodní zóně El Paseo. Chladivý beton vstoupil do historického interiéru aniž by budově ubral z původní krásy. Zároveň byl dokonalou volbou do rozpáleného Palm Springs. Ačkoliv hosty obklopuje ze všech stran – betonové jsou stěny, stropy, podlahy i nábytek, měkké osvětlení mu ubírá na hrubosti.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Marcela Kazdová Autor:
Marcela Kazdová

Zdroj: soma-architects.com

Publikováno: 20.09.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...