Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Romance, nostalgie a svoboda: to je luxusní vlak v Peru

Romance, nostalgie a svoboda: to je luxusní vlak v Peru

„Velkolepý hotel v pohybu“, tak by se dal nejlépe vystihnout první luxusní jihoamerický vlak Belmon Andean Explorer v Peru, který navrhli designeři Inge Moore a Nathan Hitchins z londýnské designérské společnosti MUZA Lab. Jeho inaugurační první jízda, která se konala v květnu letošního roku, přivítala své hosty s elegancí a exkluzivitou. A romanticky propojila moderní design s místní kulturní tradicí peruánských Andů.

Od okamžiku, kdy cestující vstoupí na palubu vlaku do jednoho z 16 nádherných vozů, ho čeká nezapomenutelný zážitek a vlastní dobrodružný příběh. Vlak pojme až 48 cestujících, kteří si tak mohou užít luxusní cestu napříč Peru.

Vlak je přechodným místem, kde se zpomaluje čas mezi odjezdem a příjezdem. Naší vizí bylo navrhnout interiér tak, aby zde byl prostor pro přemýšlení a snění a aby mohla krása země ovlivnit také duši," vysvětlují designeři.

Designeři použili materiály z místních zdrojů a využili tradiční peruánské designové techniky. Dekorace jsou jemné a vzdušné. Převládají neutrální tóny, jako jsou světlá dřevěná obložení na stěnách či romantické žaluzie. Ručně tkané textilie a jiná umělecká díla jsou v jasných barvách, odvážných vzorech a svědčí o sofistikovaném dekoru. Poutavé polštáře a měkké přikrývky z alpaky lákají k příjemnému posezení.

Krásně zařízený nábytek odráží peruánské dědictví a přírodní bohatství.

Jiné výrazné peruánské prvky, které vynikají svým dokonalým řemeslným zpracováním, jsou například různé zdobné prvky z mosazi a dalších kovů. Tato dokonalá technika zdobení dodává vlaku na idylickém prostředí.

Každá ze spacích kajut ve čtyřech spacích vozech byla navržena s veškerým luxusním vybavením, který mohou hosté očekávat. Sedadla jsou pokryta látkou a saffiánovou kůží. Koberec byl navržen na míru a osvětlení bylo plně modernizováno.

Ostatní vozy, určené k různým společenským účelům, jsou pojmenovány podle peruánské fauny a flóry. Jeden z vozů slouží například jako knihovna a jiný zase jako butik, kde najdeme obchod s originálními ručně vyráběnými předměty z různých destinací. Naopak v piano baru s názvem „Maca“ si lze vychutnat drink i pomalou a příjemnou melodii tohoto božského nástroje. Společensky oblečení hosté si mohou vychutnat vynikající zážitek v restauraci v elegantních jídelních vozech.

Každý host, který hledá relaxační chvíli, si může rezervovat uklidňující léčbu v lázních „Picaflor“ se třemi místnostmi pro ošetření. Lázeňský vagón je jedinečný koncept. „Náš design zde povzbuzuje hosty k hluboké relaxaci tím, že se pokouší proniknout do cesty snů. Zklidňující odstín bílé pomáhá vytvářet okamžik ticha v kontrastu s probíhající krajinou za okny. Pacient vnímá venkovní krásu, zatímco terapeuti pracují na relaxačních procedurách."

Pozorovací vůz s názvem „Ichu“ poskytuje hostům odpočinek i na posuvné balkonové střeše, kde se mohou ponořit do živé krajiny a vychutnat si téměř 360° výhled. Když vlak stoupá do bezmála 4900 metrů nad mořem, mají cestující jedinečné výhledy i zážitky. Ocitají se téměř v mracích.

Navrhujeme prostory, které jsou inspirující a kde ožívají kouzelné chvíle. Ponořením do peruánské kultury, krajiny a řemesel, mají cestující nejen jedinečný zážitek, ale jde také o nový a moderní způsob, jak si užívat krásy pomalého cestování s vytvořením krásných vzpomínek, jež budou milovat navždy,“ uzavírají designéři.

 

 

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Richard James

Zdroj: yatzer.com

Publikováno: 17.07.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...