Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Stage of Forest: designová vyhlídka na vrcholku čínských hor

Stage of Forest: designová vyhlídka na vrcholku čínských hor

Relax v oblacích i nezapomenutelná atmosféra s okouzlujícími výhledy. V čínské provincii Jilin se na vrcholku tamní sjezdovky rozpíná doslova architektonický skvost jménem Stage of Forest. Tato trojúhelníková platforma, kterou vytvořilo studio META-Project, slouží v zimě jako místo k výhledu i odpočinku pro lyžař. V létě zase potěší každého, kdo si sem naplánuje túru.

Vyhlídková plošina se otevírá směrem k jezeru Songhua a dalším malebným pohořím. Její exteriér zdobí tmavé dřevo a betonová základna. Do vnitřního prostoru použili architekti světlejší dřevo teplých tónů, které působí útulně a v zimním období pocitově zahřeje.

Platformu Stage of Forest navrhli architekti pro rezort Songhua Lake, který celoročně navštěvuje mnoho lidí, kteří sem přicházejí za sportem. Nadchne i ty, kteří pouze chtějí obdivovat krásu tamní přírody. Plošina sedí na svahu na okraji lesa a její unikátní trojúhelníkový tvar zachycuje panoramatický výhled na okolní hory i blízké jezero.

Struktura plošiny kombinuje drsné plochy s mnohem smyslnějšími formami. Z dálky se dokonce zdá, jako kdyby kolem ní sněžilo. A pokud opravdu nesněží, způsobuje tento optický klam ošlehaný vzhled cedrových šindelů, které vytváří jakousi temnou masu kontrastující s bílou horou.

Jakmile jste uvnitř plošiny, dýchne na vás  atmosféra a jakýsi respekt k přírodě, která se odtud rozpíná takřka do nekonečna. Díky různým průhledům ve střeše i podlaze sem může prostupovat víc denního světla, které se během dne stále mění a ožívá. Samotné dřevo pak odráží sluneční paprsky a vytváří prosvětlený prostor plný barevného tepla.

Ať už je zima nebo léto, stala se plošina součástí zdejší uhrančivé přírody. Tu díky vyhlídce můžete ještě víc obdivovat. Díky promyšlenému konceptu i střídmé barevnosti ideálně zapadá do prostředí a láká všechny kolemjdoucí k nahlédnutí..

Pro všechny milovníky hor máme další tip na pěknou podívanou z výšky. Vydejte se s námi do italských Alp, kde se nachází Stromový dům, který má blízko k přírodě, nebo o kousek dál do Kanady, do Domu v horách pro milovníky přírody i designu.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Su Shengliang

Zdroj: ignant.com

Publikováno: 01.02.2019

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...