Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Staré lázně se proměnily v moderní wellness s výhledem na vrcholky Alp

Staré lázně se proměnily v moderní wellness s výhledem na vrcholky Alp

Rakouské wellness Am Holand by se dalo považovat za takzvané boutique wellness. Moderní lázeňský rezort si totiž může užívat pouze 24 hostů. I díky tomu zde panuje takřka rodinná atmosféra, která spolu s nadstandardním vybavením zpříjemňuje hostům  pobyt. Wellness navrhlo architektonické studio firm architekten, které chtělo vytvořit tichý prostor s nádherným výhledem do okolní krajiny rakouských Alp.

 

Prostor bývalých lázní architekti zdvojnásobili. Nově zde uvidíte řadu vnitřních i venkovních prvků a lákadel pro návštěvníky. Tím nejvýraznějším je zaručeně venkovní bazén, ze kterého je okolní horská krajina snad nejkrásnější.

Když vstoupíte dovnitř budovy, dýchne na vás vůně borovicového dřeva z obložení. Architekti zde vytvořili komplexní lázeňské centrum, kde samotné jádro tvořené tmavými zdmi obsahuje saunu, sprchy, krb i infračervené kabiny. Projdete-li celým komplexem, užijete si uklidňující procházku se zvuky stříkající vody i syčícího ohně, doplněné mnoha výhledy.

Wellness centrum je prostorné a rozmanité. Na 300 metrech čtverečních zde najdete vše potřebné pro maximální komfort. Samotná saunovací místnost obsahuje veliké okno s výhledem na bazén a vzdálené hory. Tmavou podlahu z terrazza kontrastně doplňuje přírodní dřevo v obložení.

Venkovní prostor je také rozmanitý. Našli byste tu z jedné strany Kneippovu šlapací lázeň, sprchu s dešťovou vodou a umývadlo se studenou vodou a na straně druhé již zmíněný takřka nekonečný bazén.

Tam, kde kdysi bývaly původní lázně, je dnes rozlehlá relaxační místnost. Té opět dominují výhledy do uklidňující přírody. Podlaha je vyrobená z dubového dřeva a strop ze speciálních textilních desek. Celému wellness centru vévodí harmonické zemní barvy, které celou atmosféru plnou relaxu ještě umocňují.

Chcete nahlédnout také do jiných relaxačních rezortů? Vydejte se s námi například do Jižního Tyrolska, kde se nachází Hotel Silena s mystickou atmosférounebo do Číny, kde se Bývalý cukrovar proměnil v luxusní resort Alila Yangshuo.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...