Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Stylový došlap rovnou z postele aneb povrchy do ložnice

Stylový došlap rovnou z postele aneb povrchy do ložnice

Ložnice je oázou klidu, místo určené k odpočinku. Nemusí být určená pouze ke spánku, odpočívat můžete i skrze vnímání okolního prostoru. Podlahy, stěny, koberce či předložky mohou zásadně ovlivnit atmosféru celého pokoje. Inspirujte se spolu s námi, jak přistupovat k povrchům ve svatyni spánku.

Podlaha je první, čeho se naše chodidla dotknou, když vstáváme z postele. A proto bychom jí měli věnovat náležitou pozornost. Do ložnice jsou žádoucí teplé příjemné materiály, aby umocnily regeneraci těla i mysli.

Dub je solidní a trvanlivý. Dubová podlaha v černé úpravě Chalk Black vás spolehlivě přenese do říše snů. Výrobce Boen ji doplnil tvrzeným lakem Live Pure, a tím jí dodal matný kompaktní vzhled ideální právě do ložnice. 

Dalším ze zástupců norské firmy Boen je dvouvrstvá dřevěná podlaha Prestige. Hlavní výhodou je, že si skvěle rozumí i s podlahovým vytápěním. Dvě vrstvy kladené přes sebe do kříže brání vysychání a jsou odolné vůči teplotním změnám. Tento systém eliminuje vrzání parket, tudíž můžete nerušeně snít. Podlahy z dílny firmy Boen jsou k dostání u společnosti Soliter Parket

Pokud mají ložnicím dominovat stěny, je zde řešení od firmy Němec. Neobyčejný povrch Sculptural z prefabrikovaných panelů vytváří variabilní abstraktní obrazce. Vystupující tvary na zdi rozproudí energii v prostoru. 

Španělský specialista na mozaikové obklady, společnost L' Antic Colonial, tento typ obložení zvedá opět o úroveň výš. Dřevěné mozaiky působí stylově a neobvykle. Povrch Wood Boxes si v každém kousku zachovává trochu přírody a liší se v závislosti na konkrétním kusu použité dřeviny. V Design Bath vám pomohou do vaší ložnice dostat svěží závan lesa.  

Tapety budoucnosti vynikají dokonalým zpracováním, trvanlivostí a originálními nápady. To vše výrobce Wall&decò umí. Geometrický vzor Chill-Out modeluje prostor a je dostupný v několika barevných kombinacích. 

Designér Christian Benini, který začínal jako portrétní fotograf, ztvárnil svůj návrh pro Wall&decò jako pohled do otevřené krajiny. S tapetou Cloud Brush můžete mít v ložnici všechno: stromy, vodu, hory i mraky.

Česká firma Taun je jedničkou přes lamináty. Umí kombinovat kvalitní materiál s výjimečným dekorem, a tak vytváří řešení pro náročné projekty. Nová kolekce přichází s lamináty a kompaktními deskami s luxusním matným povrchem včetně nových látek v podobě kůže či mramoru. Ložnici můžete ladit do uklidňujících světlých tónů Blanc Absolu Cuir, které strukturou připomínají kůži, nebo jí naopak dodat špetku skandinávské elegance s ostrými úhly Blanc Névé Touch

Důležitý detail, který pocítíte hlavně po ránu? Stínidla vám dopřejí ještě chvíli spánku, ačkoli venku již svítí slunce. Žaluzie Silhouette od firmy Leha nabízí inovaci tradičních závěsů v různých barevných variacích. Pokoj s nimi působí zabydleně a upraveně. S výběrem vám poradí v showroomu společnosti Innex.

Odkud se bere veškerý život na zemi? U Moooi rozhodně od podlahy. Koberec Amoeba připomíná živočišné buněčné tvary. Abstraktní obrazce indikují počátek něčeho nového. Budou vám připomínat, odkud se vše vzalo a uchvátí vás netradiční kombinací barev i vzorů. Ručně tkaný materiál skvěle funguje s pokročilou technologií digitálního tisku na povrch koberců. Jedním ze zakladatelů nizozemské značky Moooi Carpets je i proslulý designér Marcel Wanders. Z úchvatných barevných kombinací můžete vybírat v showroomu firmy Bulb.

Španělská společnost Gan se specializuje na textil do domácnosti. Koberec Mota 2 Rug ze stoprocentní vlny je dostupný ve třech velikostech. Měkký veselý koberec rozzáří i to nejpošmournější ráno a vytáhne vás z postele raz dva.  

Firmě Gan ale nechybí ani elegance. Koberec Valentina zdobí výšivka s řetízkovým stehem, která mu dodává lehce rustikální nádech. Vyroben je ze stoprocentní nové vlny tradičním způsobem. Výrobce podporuje místní komunity a růst ekonomiky v Indii, kde koberce vyrábí zkušení tkalci. Pro koberce značky Gan si přijďte do obchodu Stockist

Luxusní ručně tkaný koberec Eugene má dlouhé vlasy. Někdy mohou působit rozcuchaně, ale v tom je jeho kouzlo. Lehce rozčepýřený skvost ze stoprocentního lnu ideálně sedne do minimalistických prostor, kterým dodá drzý sympatický esprit. Produkty belgického výrobce JoV nabízí firma BOCA

S čtvercovými koberci Freestile - Rome si vyhrajete. Chytře zpracované motivy vytváří pokaždé jiný vzor – záleží na rozložení jednotlivých čtverců. Tato kolekce v sobě pojí inovativní design s nadstandardními užitnými vlastnostmi. Čtyři barevné varianty produktu najdete v obchodě BOCA.  

Stěny a podlahy ve vzájemné symbióze jsou základním kamenem stylového bydlení. Platí to i pro ložnici, ať už jsou stěny dřevěné, laminátové či tapetované. Kvalitní podlaha, která nevrže, doplněná nápaditým kobercem nebo předložkou, abyste z postele vždy měkce došlápli. Když jsou povrchy ložnice v harmonii, posuňte se dál, třeba k nábytku. 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...