Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Teamountain: zažít čaj jinak

Teamountain: zažít čaj jinak

Koncem prosince se v pražském Karlíně (Křižíkova 115, Praha 8) otevřel obchod a čajovna v jednom. V Tea Mountain si v příjemném prostředí od studia A1Architects můžete vychutnat i zakoupit nepálské, japonské, gruzínské nebo indické čaje.

Bar / restaurace / café - Teamountain: zažít čaj jinak

Autoři realizace, Lenka Křemenová a David Maštálka, rozdělili zlatou linkou na klenbě stropu prostor na dvě přibližně stejně velké části. První polovině, kde stojí prodejní pult, dominuje béžová, zatímco druhá část místnosti je tmavá. Právě tady se můžete usadit ke svému čaji.

Bar / restaurace / café - Teamountain: zažít čaj jinak

Černá omítka na stěnách kolem dřevěných stolků obsahuje příměs uhlíků a slámy.

Bar / restaurace / café - Teamountain: zažít čaj jinak

Zajímavě je vyřešené osvětlení prostoru: u každého stolu stojí ohořelý sloup, jehož vnitřek je pozlacený. Odtud se line zářivé světlo. „Je to malý reflektor, který objímá samostatnou atmosféru každého stolku,” říkají architekti.

V části, které dominuje zemitá světlá barva, vsadili autoři interiéru na jasanové dřevo a zajímavé detaily. V prodejním pultu je například vsazena dírkovaná pískovcová deska: připravuje se na ní čaj a odlitá voda mizí v dírách. Odpadá tak práce s utíráním pracovní plochy.

V části, které dominuje zemitá světlá barva, vsadili autoři interiéru na jasanové dřevo a zajímavé detaily. V prodejním pultu je například vsazena dírkovaná pískovcová deska: připravuje se na ní čaj a odlitá voda mizí v dírách. Odpadá tak práce s utíráním pracovní plochy.

Bar / restaurace / café - Teamountain: zažít čaj jinak

I jasanový pult má svůj reflektor v podobě ohořelého sloupu. Zákazník se může usadit přímo na baru a  sledovat přípravu či degustovat neobvyklé druhy čaje. Dodavatelem vybavení interiéru je Ateliér Mánes.

Tea Mountain je přímým dovozcem všech čajů, které nabízí. Zároveň zná odpověď na každou otázku, která se týká tohoto lahodného nápoje, který zahřeje. Takže s chutí do toho!

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Zdroj: a1architects.cz

Publikováno: 15.02.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...