Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Treca Interiors Paris - postele s francouzským šarmem

Treca Interiors Paris - postele s francouzským šarmem

Umění starých mistrů, tak by se dalo nazvat dědictví tradiční rukodělné výroby společnosti Treca Interiors Paris, která již přes osmdesát let přináší na trh jedny z nejlepších postelí vůbec. Výborná znalost lidské anatomie a potřeb těla se odráží v jedinečném komfortu. Ten doplňuje výběr těch nejkvalitnějších přírodních materiálů, nadčasového designu a špičkových technologií.

Příběh značky začíná už v roce 1922, kdy se v Reichshoffenu usadila malá rodinná firma vyrábějící ocelové kabely. O třináct let později nabrala výroba ten správný směr, díky němuž začaly vznikat první pružinové matrace. Zjednodušil se také původní název firmy, z "Tréfilerie-Câblerie" vznikla společnost Treca. V průběhu let, nejen že se dále formoval název do dnešní podoby, ale společnost otevřela i různá výrobní oddělení, která jí umožnila dodávat na trh kompletní postele, včetně kvalitních matrací. V roce 1960 byla firma díky skvělým dovednostem řemeslníků a exkluzivním výtvorům designerů na špičce svého oboru nejen ve Francii, ale i v celé Evropě. Stala se tak luxusním životním stylem mnoha lidí, toužících po kvalitním a pohodlném spánku.

Treca Interiors Paris ctí původní tradici rukodělné, řemeslné výroby a své dlouholeté umělecké know-how. Všechny modely postelí jsou ručně šité s využitím moderních technologií zpracování. Ty dodávají matracím kyprost, dokonale kopírují anatomii lidského těla a svůj pevný tvar drží po mnoho let. Pevnost a odolnost, ale i hebkost a pohodlí, to je to, co zaručuje zdravý spánek.

Matrace jsou navíc vyrobeny tak, že každá strana je díky rozdílným materiálům určena buď letnímu nebo zimnímu období. Měkčí zimní strana dovoluje tělu plně se ponořit do matrace, a tím využívat hřejivých vlastností kašmíru a velbloudí srsti. Letní strana je naopak pevnější a díky výplni z bambusových vláken a lnu nabízí tělu svěží spánek.

Značka si zakládá na eleganci a příjemném pocitu z látek z těch nejkvalitnějších přírodních materiálů, které při výrobě využívá. K dispozici je také mnoho příslušenství a povrchových úprav, včetně dokonalého zdobení postele v tkanině dle výběru. Nohy postele jsou buď ze dřeva nebo z kovu v tradičních či moderních tvarech a v různých výškách i barvách.

Treca Interiors Paris je spojena se světově proslulými designéry, jako jsou např. Matteo Thun, Andreas Weber, Annette Lang nebo Sandrine Chollet. Propojením umění a řemeslné zručnosti tak vznikají jedinečná díla v podobě skvostných postelí.

Firma se proslavila mnoha kolekcemi, mezi něž patří Prestige a asi nejznámější kolekce s názvem Platinum. Ta je ztělesněním toho nejvyššího komfortu a elegantního designu. Platinum splňuje ty nejvytříbenější nároky na zdravé a pohodlné spaní. Značka se čas od času pustí i do limitovaných edic, na nichž spolupracuje se zajímavými umělci a designéry i z jiných odvětví.

V roce 2015 například vznikla limitovaná edice Orient express a o dva roky dříve se inspirace nesla v duchu krajek a hebkých materiálů, když ve spolupráci s designerkou spodního prádla Chantal Thomass, vznikla luxusní limitovaná edice Secret d´Alcôves.

Široký výběr matrací i postelí, které oplývají francouzským šarmem a dokonalým čalounictvím, se díky možnosti kombinování jednotlivých komponentů stávají postelemi na míru. Rozmanité množství modelů se liší materiály, výplněmi i technologií.

Treca Interiors Paris je průkopníkem v oboru. Nové technologie a znalosti lidského těla pomohli k vzniku kolekce Relaxion, která zahrnuje tři unikátní tipy postelí. Supercad, Cad3 a Trecaflex. Jde o nastavitelné postele, které v sobě mají ukryty velmi tiché motory a umožňují tak nastavení mnoha anatomicky zdravých poloh pro spánek i odpočinek.

Postele Treca Interiors Paris jdou ruku v ruce s tradičním zpracováním a vývojovými technologiemi stále kupředu. Mají co nabídnout teď a jistě vás zajímavými novinkami okouzlí i v budoucnu. Jsou to mistři v oboru, kteří své postele dodávají do všech koutů světa. V České republice se můžete zajít podívat například na Rohanské nábřeží, do pražského showroomu Bulthaup. Tam vám jistě rádi poradí s výběrem té správné postele a budete si moct na vlastní kůži vyzkoušet komfort a pohodlí Treca matrací.


Bulthaup studio Prague

Rohanské nábreží 671/15, Praha 8

 

 


 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Treca Interiors Paris

Publikováno: 04.10.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...