Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

U Antonína Hepnara

U Antonína Hepnara

Antonín Hepnar patří dnes již k legendám interiérového designu minulého století. Od začátku své tvorby v polovině padesátých let se zaměřil na tvorbu soustružených objektů včetně svítidel, váz, mís, svícnů a dalších dekorativních předmětů.

Jeho tvorba dosáhla vrcholu zejména v sedmdesátých a osmdesátých letech, kdy prodával své autorské realizace skrze galerii Dílo. Ve svých dílech se zabýval prozkoumáváním materiálu, které tvaroval do elementárních abstraktních forem. Zde můžete vidět polotovary připravené na výrobu monumetnálních mís.

Hepnar je též autorem dřevěných profilových bust významných českých osobností včetně Václava Havla. Jeho tvorbu pro současný design znovuobjevila skupina OKOLO, která představila výběr jeho svítidel na výstavě Retrospective of the Light na Designbloku 2010. Dnes můžete některé z jeho unikátních výtvarných a užitných objektů zakoupit například v galerii Dox by Qubus.
 
Mistr pracuje jen s těmi nejlepšími nástroji. Jsou to především kvalitní anglická dláta.
 
 
Jeho ateliér v Čakovičkách u Prahy prošel v posledním roce určitými změnami. Tyto fotografie tak zachycují autentické kreativní prostředí ještě před nedávnou rekonstrukcí.
 
 
Na verandě nás vítají Hepnarovy experimentální objekty nebo jeho malované dřevěné květiny. Mistrovu tvorbu budete moci vidět i letos na Designbloku, kde bude mít autor svou vlastní expozici.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Foto: Jaroslav Moravec

Zdroj: hepnardesign.com

Publikováno: 26.07.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...