Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

V Brazílii vzniklo bydlení plné přírodní harmonie

V Brazílii vzniklo bydlení plné přírodní harmonie

Bydlení jako v ráji. To je projekt architektonického studia mf+arquitetos v brazilském São Paulu. Architekti zde vytvořili dům, který je v dokonalé harmonii s přírodou. A to také díky materiálům použitým v interiéru. Teplé dřevo, kamenné stěny a rostliny, to jsou tři symboly charakterizující tuto oázu klidu a míru.

Rezidence měří 130 metrů čtverečních, nese v sobě formální čistotu a maximální propojení interiéru s exteriérem. Design vyniká teplým, strukturovaným dřevem, které si prohlídnete hlavně z přední části domu, kde je možné natočením dřevěných panelů prostor otevřít, a zrušit tak hranice dělící vnitřní prostor od venkovního.

Architekti zvolili dřevěné stěny s perforací, které cloní od žhavého brazilského slunce a zároveň dovnitř propouští čerstvý vzduch i dostatek světla. Paprsky procházejí skrze otvory, a vytvářejí tak zajímavou hru světel a stínů. Z druhé strany barevně oživuje celý prostor svěží zeleň, která rozmělnila jinak laděný interiér v teplých, zemitých tónech.

Moderním, designovým prvkem obývací zóny je zavěšený krb, který za dlouhých večerů dopřává majitelům tu pravou atmosféru při zvucích praskajícího ohně.

Hlavní obytná část domu je otevřená, a proto obývací místnost přechází pozvolna v jídelní, a ta zase v kuchyň. Není třeba žádných ohraničení. Oddělenou místnost s větší mírou soukromí pak tvoří ložnice s koupelnou.

Kuchyň doplňuje černá mramorová stěna, díky níž vyniká nábytek v zajímavě vybarveném dřevu. Mramorový dekor lze spatřit i v desce jídelního stolu, dělá z něj velice elegantní prvek. Designové osvětlení vše dotahuje do detailu.

Tento projekt je charakteristický jednoduchými rysy, čistotou tvarů, integrací s přírodou za použití přírodních materiálů a teplou paletou barev, dotykem zajímavých struktur ve dřevě, ušlechtilostí mramoru i rustikálním nádechem materiálů z kamene a betonu. Všechny tyto aspekty jsou podstatou celého domu, který je příkladem moderního eko bydlení," vystihují projekt architekti.

V ložnici, schované za kuchyňskou stěnou, byste kromě prostorné postele našli také pracovní koutek s výhledem do přírody. Kamenná zeď dodává místnosti rustikální šmrnc a teplé dřevo zase útulnost.

Součástí ložnice je také koupelna, z níž už z dálky láká k svěží koupeli elegantní vana. Relax v obklopení voňavé zeleně navozuje pocit, jako byste se koupali někde v pralese. No není to nádhera? 

Máte-li vztah k přírodě, především v kombinaci s bydlením, podívejte se s námi také do Rustikálního hotelu La Granja Ibiza, který se vrací ke kořenům, nebo zavítejte na prohlídku Domu připomínajícího srdce od architektky Daniely Polubědovové.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...