Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

V novém centru bydlení se o látky a tapety stará Marthi Design

V novém centru bydlení se o látky a tapety stará Marthi Design

Když projíždíte kolem, asi si jí ani nevšimnete. Nenápadná kancelářská budova v sobě ale ukrývá centrum designu, které dostalo název New Living Center a sdružuje profesionály v oblasti designu, stavebnictví a bydlení. Přestěhovala se sem i firma Marthi Design v čele s Marthi Šliperskou, která se specializuje na látky a tapety, a objektem nás provedla.

V třípatrové budově najdete víc jak dvě desítky showroomů, které pokaždé nabízejí něco jiného. Prohlédnout si můžete širokou škálu povrchů, nábytku i technického vybavení interiérů. Pod střechou se navíc otevřel architektonický ateliér, kde se brzy budou pořádat přednášky. „Chodí sem hlavně architekti s investory a společně plánují návrhy projektů,“ vysvětluje Marthi. Zamířit sem ale může každý, koho zajímá design a a stavebnictví.

Marthi Design se do New Living Centra přestěhoval z Anděla. „Prodejna byla sice větší, zato hůře dostupná autem,“ vysvětluje Marthi s tím, že nechali vyrobit nábytek na míru, aby se do nového showroomu pohodlně vešli. Dali také odstranit původní podhledy a obnažili betonové stropy. „Už se námi inspirovali i další prodejci,“ směje se Marthi.

Jednu ze stěn zdobí graffiti od výtvarníka Thoeho a součástí prezentace je i elektrická garnýž. „Samoobslužné systémy jsou čím dál tím oblíbenější,“ říká Marthi a pomocí ovladače zatahuje závěs s dekorem od Jeana Paula Gaultiera. Stěny showroomu pokrývají také tapety, které Marthi nabízí. Třeba ty od Wall & decó.

V druhé části showroomu prezentuje Marthi produkty od belgické značky Ethnicraft, která vyrábí nábytek z masivního dřeva. Marthi zároveň dodala látky i do ostatních showroomů a zákazník tak na její práci může narazit, i když si třeba zrovna vybírá kuchyň či postel v jiné části budovy.

Do svého šicího ateliéru to nicméně Marthi nemá daleko. Na Radlické má v podkrovních prostorech vlastní švadlenky, které šijí výhradně pro ni. „Mohli bychom si dávat šít věci na zakázku v jiném ateliéru, takhle si ale vybíráme švadleny sami a všechno máme pod kontrolou,“ vysvětluje Marthi s tím, že najít dobrou švadlenku není vůbec jednoduché, stále jde totiž o nedoceňované řemeslo. „Do ateliéru architekti rádi chodí, protože vidí, jak se finální produkt vyrábí,“ říká Marthi Šliperská, „a taky si odsud někdy odnášejí zbytky látek.“

Do budoucna chystá New Living Centre venkovní instalaci, kde představí doplňky a řešení pro exteriér. Marthi by sem měla dodat látky, které si poradí i se změnami počasí. „Kouzlo New Living Centra spočívá v tom, že si tu v podstatě můžete zařídit celé bydlení. Uvnitř toho najdete mnohem víc, než by se zvenku mohlo zdát,“ uzavírá s úsměvem Marthi.


Marthi Design

 New Living Centre, 2. NP

Šafránkova 1, Praha 13

www.marthi.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...