Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Věčná krása masivního dřeva. Poznejte belgický nábytek Ethnicraft

Věčná krása masivního dřeva. Poznejte belgický nábytek Ethnicraft

Jednoduše, ze dřeva a s láskou k řemeslu. Tak už víc jak dvacet let vzniká belgický nábytek Ethnicraft, který vzdává hold týku, dubu a ořechu. Pojďme si představit kolekce, za kterými značka stojí, i její filozofii.

Sám tým Ethnicraftu o sobě říká, že vyrábí nábytek pro všechny fáze života a momenty. Většinu nábytku totiž nabízí v různých velikostech a zároveň je jeho portfolio natolik široké, aby vybavilo naprosto celý domov – od knihovny až po doplňky do koupelny. K tomu klade důraz na skvělé řemeslné zpracování. „Masivní dřevo je nesmrtelné,“ popisuje tým Ethnicraftu.

Dalším důležitým tématem je pro firmu příroda. „Moc dobře víme, jaký dopad má naše podnikání na životní prostředí,“ vysvětluje společnost. Naráží tím hlavně na týkové dřevo, které firma získává mimo jiné ze starých budov s rozpadajících se kladů na ostrově Jáva ve střední Indonésii.

K výrobě nábytku ale Ethnicraft používá i nové dřevo, jež pochází přímo z plantáží, které tu před více jak 150 lety založili Nizozemci. „Držíme se nařízení místního vládního orgánu, který přísně reguluje množství pokácených stromů,“ uvádí Ethnicraft. Dubové dřevo pak Ethnicraft získává z evropských lesů a ořech dováží z Ameriky.

Odpad, který při výrobě nábytku vzniká, firma využívá třeba jako palivo pro sušící pece, nebo z něj vyrábí palety. Její slova dokládá certifikát od neziskové organizace FSC – zaručuje, že Ethnicraft postupuje při výrobě zodpovědně, chrání lesy pro další generace a přispívá k udržitelnosti. A co tedy všechno vyrábí?

U Ethnicraftu najdete například řadu ukládacích systémů. Komoda Whitebird vypadá na první pohled jako přísně pravidelná záležitost. Když ji ale blíže prozkoumáte, zjistíte, že černé linky mají k symetrii hodně daleko.

Sourozenec světlé skříně z dubového dřeva dostal jméno Blackbird a jak název napovídá, jeho stěny jsou opatřeny černým lakem. Ve stejném provedení se pak prodávají i skříně a další nábytek, který lze hravě kombinovat.

Další ukládací prostory nabídne komoda Shadow z masivního dubového dřeva. Stejně jako u většiny výrobků Ethnicraftu, i v tomto případě můžete obdivovat krásné přírodní zbarvení a kresbu dřeva.

Pokud hledáte opravdu bytelný stůl, u Ethnicraftu rozhodně pochodíte. Jídelní stoly jsou stálicí portfolia firmy a nadchnou každého milovníka jednoduchosti. I když můžou na první pohled vypadat nemotorně a těžce, velmi jednoduše je můžete rozložit a rozšířit. Největší klasikou je řada Double – vzniká z dubového dřeva.

Stoly vyrábí Ethnicraft nejen z již zmiňovaného dubového, ale i z týkového a ořechového dřeva. Tato kolekce, kterou dostanete v šesti velikostech, nese název Slice. Stoly se rovněž dají pohodlně rozložit – záleží, kolik čekáte hostů. Autorem designu je Nathan Yong, který pracuje a tvoří v Singapuru.

https://www.youtube.com/watch?v=b5CsLTtisak&list=PL6YM2_dUSmVOFtvWSIMFUaTL3abqxcCmz

Se zkříženými nohami pak Ethnicraft prodává stůl Pettersson, který navrhl švédský designér Patrick Pettersson a dostanete ho ve čtyřech různých velikostech.

Ani postele v portfoliu Ethnicraftu nechybí. Zaujaly nás třeba ty z kolekce Azur, která se vyrábí z masivního dubu a týku. Postel má bytelné nohy a čelo s elegantní spárou. Design vymyslel stálý designér Ethnicraftu Alain Van Havre. Cílem jeho návrhů je vytvořit nadčasové projekty, které zároveň odkazují k současným trendům.

Milovníky knížek potěší knihovna a komoda Nordic. Připomíná šachovnicové pole, které můžete dle libosti měnit pomocí posuvných dveří. Pokaždé tedy může vypadat jinak. Spodní polička pak poslouží k uložení toho, co se nahoru nevejde. Knihovnu a skříň v jednom seženete nejen v ořechovém, ale i dubovém a týkovém dřevě. Vyrábí se v různých tvarech a velikostech.

Fotky vám nestačí? Do Čech značku vozí například společnost Stockist, která se specializuje na prodej nábytku nejrůznějších značek vysoké kvality.

Pokud si chcete sortiment Ethnicraftu prohlédnout zblízka, dát si poradit či rovnou něco pořídit, jste tu vítáni.


Stockist

Vinohradská 1200/50
www.stockist.cz
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...