Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Venkovní posezení ve stylu

Venkovní posezení ve stylu

 

Opustit prostor mezi čtyřmi stěnami a žít venku, to je v letních měsících přímo povinnost. Nic není v tomto období příjemnější, než si sednout na zahradu či terasu s dobrou knihou a vinným střikem, vystavit tvář slunečním paprskům a vdechovat vůni léta. Zapomeňte však na plastové židle a lehátka – i venkovní relaxování může být designové. Přinášíme vám výběr toho nejlepšího zahradního sedacího nábytku, se kterým dostanou vaše venkovní dýchánky nový rozměr.

Teakový nábytek se těší oblíbenosti již od roku 1950, kdy se začal využívat pro prvky dánského stylu a stal se vyhledávaným pro svou jedinečnost a elegantní vzhled. Toto dřevo není napadáno plísní, termity, ani jinými škůdci, je velmi tvrdé, pevné a trvanlivé. Navíc odolává vlivům počasí – slunečnímu světlu, větru, dešti, sněhu a dokonce i mrazu. Co jiného si od zahradního nábytku můžeme přát?

Sundeck

Brit John Munford je již od roku 1966, kdy začal svou kariéru interiérového a nábytkového designéra, synonymem klasické elegance. Později začal pracovat na designu jacht a má na svědomí návrhy těch nejprestižnějších a nejluxusnějších, které brázdí středomoří. Kolekce zahradního nábytku Sundeck svou inspiraci v elegantních tvarech těchto plavidel nezapře. Elegantní bílá barva spojená se světlým teakem, kovem a oblými tvary ve vás vyvolá pocit houpání se na mořských vlnách.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Krios

Krios je inspirován životním stylem Kalifornie – uvolněný, svobodný a hip, ale přesto vyspělý. Designér Conrad Sanchez se rozhodl pro hluboká sedadla, velké polštáře a velký zásah do prostoru. Elementární tvar kolekce je vhodný pro prostornější terasy, které dají prostorným křeslům vyniknout. Tento nábytek je určen pro milovníky Kalifornského stylu, pohodlí a kvality – je vyroben z toho nejlepšího teakového dřeva.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Elizabeth Teck

Ikonická kolekce z roku 2013 nazvaná Elizabeth Teck, je charakteristická organickým, leč moderním přístupem k tradičnímu „ušáku“. Designér Nathan Yon, designér působící v Singapuru, kombinuje materiály velmi citlivě, pískové voděodolné polštáře navazují na přírodní barvu teakového dřeva a dohromady tvoří harmonický celek, který se nenásilně začlení do jakéhokoli exteriéru.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Costa Rey

Do čtveřice všeho dobrého – teakového. Ucelená kolekce venkovního nábytku Costa Rey vzdává hold luxusu a středomořskému stylu. Základním rysem je bílá barva v podobě velkých polštářů a závěsů v kombinaci s teakovým dřevem. Součástí jsou křesla pro jednu či dvě osoby, otoman, stolky a velká válenda se závěsy, které chrání proti slunci. Jednotlivé kousky vyzývají k originálním kombinacím a rozmístěním, díky kterým může vaše terasa každý rok měnit svou podobu.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Pokud jste příznivci barev a extravagance, jistě si vyberete v následujícím výběru, kde vyhrávají barvy a neobvyklé tvary.

Grillage

Nebesky modrá či saténově černá lakovaná židle Grillage pochází z dílny Françouse Azambourga, který je známý pro kombinaci nových technologií a umění. Tento kousek, vhodný do exteriéru i ineriéru, je vyroben z ocelové konstrukce, na které je jeden velký kovový plát složen ve stylu origami. I přes své křehké vzezření je židle Grillage stabilní a odolná.  

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Imba

Retro lehátko Imba italského výrobce Moroso je díky své barvě nepřehlédnutelné. Designérka Frederica Capitani zvolila jasně červenou barvu, ke které do kontrastu postavila jasně modrou stoličku. Oba produkty spojuje prvek „křídel“, který u lehátka slouží jako postranní opěrky.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Float

Jednoduchý „puf“ Float od italské designérky Paoly Lenti může mít takovou barvu, jakou si jen budete přát. Vyrábí se v několika odstínech červené, béžové, modré, zelené i černé a v nabídce jsou tři různé materiály. Skládá se ze tří vrstev, z nichž vrchní je odnímatelná. Stačí vyměnit potah, který dá tomuto nízkému pohodlnému křeslu zcela nový ráz. K dispozici je mimo křesílka s opěrkou i jednoduchý otoman připomínající velký polštář.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Click Sunrocker

Click Sunrocker od dánské společnosti Houe umožní odpočívat jak vleže, tak vsedě. Polohu si může zvolit každý sám, lze jej naklánět dopředu i dozadu. Područky, které dodají potřebný komfort, jsou vyrobeny z bambusu. Plastové lamely jsou omyvatelné a lze je proto udržovat stále čisté. Designér Henrik Pedersen myslel na ty milovníky designu, kteří si rádi volí barvu – Click Sunrocker je k dispozici ve 14 odlišných barvách. Ve výběru nechybí bílá, černá či šedá klasika, ale najdete zde i extravagantní odstíny jako olivovou, petrolejovou či fuchsiovou. Zajímavá je verze multicolor, tvořená odstíny modré.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Uncle Jack a Uncle Jim

Od barev odbočíme k úplnému odbarvení. Designér Philippe Starck je francouzský designér a novátor, který se věnuje nejen produktovému designu, ale i módnímu návrhářství a architektuře. Právě z jeho dílny pochází transparentní křeslo Uncle Jim a sofa Uncle Jack, které vás i přes svou „průhlednost“ jen tak neomrzí. Je výsledkem výzkumů a experimentování s transparentností v podobě průhledného polykarbonátu vcelku.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Fifty

Dögg Gudmundsdottir je islandská designérka, která nyní žije v Kodani. Její práce je ovlivněna přírodními materiály, organickými formami a tradiční výrobou. Spolu s Rikke Rützou Arnved tvoří od roku 2010 tradiční nadčasový Skandinávský design, ve kterém kombinují moderní technologii a vášeň pro nové materiály a struktury. Židle Fifty je inspirována dánským designérem Hansem Wegnerem a jeho „Flag Halyard Chair“ z roku 1950. Tento extravagantní kousek je určen jak pro venkovní, tak pro vnitřní využití. Záda židle Fifty jsou rovná a tak umožňují pohodlné a zdravé čtení. „Křídla“ po stranách zajišťují pocit soukromí. Pro větší pohodlí navrhlo duo Dögg & Arnved podnožku, která je spolu s židlí k dispozici v černé, šedé nebo hnědé barvě, vždy s černou ocelovou strukturou.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Basket

Kolekce Basket italské společnosti Roda patří mezi ikony. Designér Gordon Guillaumie působící v Miláně zvolil formální jednoduchost v podobě elegantních modulárních pohovek a stolků. Povrch je vyroben z robustní kartáčované nerezové oceli, pohodlí opěradel však zajišťuje odpružení. Tato ikonická kolekce je k dispozici v kouřové barvě s šedou, či v mléčné barvě s pískovou konstrukcí.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Cave

Houpačka Cave, od dánské společnosti Cane-Line, je netradičním a hravým řešením venkovního sezení, které ocení nejen malí obyvatelé, ale i dospělí. Designér Jasper K. Thomsen ji vybavil stříškou, jejíž speciální tkaní umožňuje snadné čistění. Houpačka je doplněna textilními polštáři, které lze pomocí speciálního popruhu zafixovat, a tak budou stále na svém místě. Jsou navíc voděodolné, proto není nutné je uklízet před nepříznivým počasím.

Nábytek - Venkovní posezení ve stylu

Pokud vás náš letní speciál zaměřený na venkovní sezení zaujal, hledejte v obchodech Konsepti, Ligne Roset, Silkwood nebo Stockist.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...