Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vila v lázních Vals

Vila v lázních Vals

Autorem vily zapuštěné do svahu je Bjarne Mastenbroek z holandského architektonického studia SeArch a jeho švýcarský kolega Christian Müller. Zapuštění do terénu bylo přáním klienta: chtěl co možná nejvíce citlivě zakomponovat novou stavbu vedle stávajících slavných termálních lázní od Petera Zumthora.

Interiér - Vila v lázních Vals

Z terasy vily, která se nachází v jedenáct metrů hluboko ve svahu, se otevírají panoramatické výhledy na hory v okolí.

Interiér - Vila v lázních Vals

Dvoupatrová vila má na sto šedesáti metrech čtverečních kromě obytného společenského prostoru s kuchyní a jídelnou také tři samostatné ložnice. Přes sezonu se pronajímá turistům.

Interiér - Vila v lázních Vals

Klient si přál mít ve vile materiály, které odolají častému střídání hostů a obyvatel, zároveň ale nebudou pompézní. Použit byl beton, masivní dřevo a štípaný kámen.

Interiér - Vila v lázních Vals

Interiéry vily zařizovali známí nizozemští designéři a architekti. Můžeme jmenovat například studio JVM návrháře Jeroena van Mechelena. Textilní a světelný design má jasný rukopis obchodu Thomas Eyck, stěny zdobí obrazy malířky Mariety Reijerkerk.

Interiér - Vila v lázních Vals

Stará původní stodola nestojí na okraji pozemku zapomenutá nebo náhodou. Je jdnou ze dvou možných přístupových cest do vily. Vstoupíte-li do stodoly, dostanete se dlouhou podzemní chodbou přímo na terasu vily.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Marcela Kazdová Autor:
Marcela Kazdová

Zdroj: villavals.ch

Publikováno: 28.10.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...