Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vodorovně i svisle aneb povrch jako základ

Vodorovně i svisle aneb povrch jako základ

Dřevo, dlaždice, tapety nebo rovnou živou zahradu? Život mezi čtyřmi stěnami nemusí být nudný. Nechte podlahu zazářit, stěny vyprávět příběhy a užívejte si domácí pohody uprostřed toho všeho. V následujícím textu vám představíme různé úpravy povrchů, které jsou vhodné do obývacího pokoje. Na své si přijdou jak příznivci minimalistické elegance, tak i ti, kteří hledají extravaganci.

Kde jinde začít, než pěkně od podlahy. Dřevo vždy bylo, je a bude klasikou, která se nikdy neomrzí, ani nevyjde z módy. Dřevěné podlahy jsou symbolem trvanlivosti, spolehlivosti a spojení s přírodou. Navozují příjemný pocit tepla a interiér zútulní. Pojďme se na ně tedy podívat.

Podlaha Oak Antique Castle od norské značky Boen vzniká z širokých dřevěných plátů, které nejlépe vyniknou ve velkých prostorách. Lazurová úprava dřeva dodá podlaze přirozený vzhled a rustikální nádech – připomíná krásně vyzrálé dřevo. U nás ji prodává firma Soliter Parket, která nabízí i aplikaci vysoce odolného laku, jenž pomůže udržet podlahy ve vynikající kondici.

Masivní podlaha Polyédre se vyrábí z prvotřídního moravského a francouzského dubu. Pokud toužíte po podlaze, která vás zvedne ze židle, obraťte svou pozornost k 3D vzorování. Firma Bohemian Works vám ji vyrobí na míru a společně jistě přijdete na to správné a kreativní řešení pro váš obývací pokoj. 

Patříte spíše mezi příznivce chladných uhlazených moderních povrchů? Cementová podlaha z kolekce Sorrento od výrobce Archceram zahalí váš obývací pokoj do matné svěží mlhy, ve které se ale neztratíte. Různé barevné varianty této elegantní dlažby najdete u firmy Archtiles.

V distribuci Archtiles najdete i kolekci dlaždic Barrique, které obývací pokoj vyladí v jemných neutrálních barvách. Výrobce Refin se inspiroval dřevěnými sudy, ve kterých zraje třeba víno. Keramická dlažba vyniká živou texturou evokující hrubý povrch dřeva, hrou světla a stínu a působí velmi sofistikovaně.

Chladné dlažby roztají pod měkkým kvalitním kobercem. Koberec Teamwork v duchu mondrianovské geometrie z merino vlny a lnu vás zahřeje nejen u srdce, ale i od nohou. K dostání je v obchodě Color Design.

Stoprocentní novozélandskou vlnu začal výrobce Hay používat poprvé u koberce Colour Carpet. Vícevrstvý design oslovil i porotce soutěže Dutch Design Award 2011. Produkt najdete v nabídce Stockist.

Nudí vás přísná geometrie? Moooi Carpets vás svým modelem Recolor přenesou do snových krajin plných tvarů a barev. Koberce připomínající fantaskní mapy vzdálených světů nabízí Bulb.

Kožené koberce jsou netradičním doplňkem. Vypadají efektně jak v přírodním, tak v barevném provedení. Firma Boca jich nabízí hned několik. Vyberte si tvar, velikost, barvu i způsob sešití jednotlivých kusů. Dáte přednost motivu barevných pixelů, nebo vám stačí elegantní jednobarevný kousek?

Kolekce papírových panoramatických tapet Oxymore Three od značky Casamance hraje všemi barvami. V obchodě Innex si můžete vybrat abstraktní vzory, rostlinné motivy nebo třeba úplně nový výhled z okna.

Tapety značky Wall&decò vynikají výrazným grafickým zpracováním. U modelu Flash Lines sází designér Lorenzo De Grandis na jednoduchou geometrii a tmavé barevné tóny.

Dlaždice nehledejte jen v koupelně či v kuchyni. Exkluzivní obklady Camp od značky Iris Ceramica vznikly ve spolupráci s Diesel Living a dodají vašemu obýváku punc elegance a luxusu. Kombinace lesklé glazury s hrubým povrchem vytváří neobyčejný vizuální efekt.

Kolekce Cuba z dílny francouzské značky Le Lievre navodí exotickou atmosféru vzdálených krajin. Připomene vám letní dobrodružství i chvíle odpočinku pod palmovým listem. Tyto textilie lze použít jako závěsy či potahy a pomocí tohoto vzoru můžete propojit některé prvky obývacího pokoje. Vybírat můžete z řady barevných kombinací.

Ani s malým bytem se nemusíte držet při zdi. Posuvné dveře na stěnu od české firmy Dorsis jsou ideálním řešením pro menší prostory. Radikálně šetří místo – protože někdy se hodí každý centimetr.

Přírodu ke svému životu potřebujeme. Čerpáme z ní energii a pomáhá nám relaxovat. Přeneste si pořádný kousek zeleně přímo do obýváku a nechte na se sebe působit blahodárné účinky živé zelené plochy. Vertikální interiérové zahrady vyrábí firma Němec.

Při tolika možnostech, jak oživit podlahy či stěny obývacího pokoje, se může zdát, že je těch pár stěn zoufale málo. V našem výběru povrchů jsme vám přinesli jak inspiraci na podlahové materiály, tak další produkty, s kterými je můžete vhodně kombinovat. V tipech do obývacího pokoje budeme pokračovat: můžete se těšit na výběr plédů, misek či květináčů, ale třeba i na audio systémy nebo originální vypínače.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...