Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Wall&decò: Od focení reklamy rovnou k tapetám

Wall&decò: Od focení reklamy rovnou k tapetám

Kromě starostí se základním vybavením bytu jako jsou židle, stůl nebo kuchyňská linka existují naštěstí i radosti spojené s dekorováním. Určitě si všichni dobře vybavíme tu chvíli, kdy je vše zařízeno a přichází na řadu ladění detailů, u kterých můžeme naplno popustit uzdu své fantazii. Koho nebaví holé stěny, má v dnešní době nespočet možností, jak problém vyřešit. A nemáme na mysli lepení zažloutlých tapet, ani věšení kalendářů. Značka Wall&decò vznikla před 11 lety, aby do interiérů vnesla život. A jak to tehdy všechno začalo?

Jednoho dne měl Christian Benini za úkol nafotit novou kolekci kabelek. Aby set něčím obohatil, přišel s nápadem umístit na stěnu vzor sestavený z fotografií velkých listů. Poté, co svůj nápad ukázal kolegovi, i podle jeho zaujetí uznal, že by tato idea mohla mít velký potenciál. Ještě ten stejný den vznikla značka Wall&decò. Dnes má Christianův tým 25 členů a společně již dali dohromady na 800 grafických návrhů velkoformátových tapet. Tou první byl v roce 2005 motiv s názvem Calle, který navrhl sám Benini.

První tapeta Wall&decò z roku 2005 s motivem Calle, který navrhl sám Christian Benini.

Tapety Wall&decò jsou výjimečné tím, že se vyrábí na principu přenášení fotografie nebo grafického návrhu na jednolitý kus podkladového materiálu, který se pak umístí rovnou na stěnu. Nejde tedy o klasické pokládání tapet, jak jsme byli vždy zvyklí - lepení pásů s identickým vzorem vedle sebe, mnohdy i přes sebe. Na tapety Wall&decò se nanáší velmi kvalitní digitální potisk a vybrat si lze ze tří různých vinylových podkladových materiálů, které umožní případné další změny v konečném vzhledu. Design tapet pochází od externích designérů, architektů a ilustrátorů. Svými návrhy ale často přispívá také sám Benini.

Circling - návrh Christian Benini

Steampunk - návrh 4P1B

Labirinth - návrh Talva Design

Showroom v Miláně

Při návštěvě Milána máte na Corso Garibaldi příležitost narazit na nedávno rozšířený showroom, který se rozprostírá na dvou patrech a je útočištěm pro tým grafických designérů, expertů na marketing a obchodníků. Zatímco na horním patře se pilně pracuje, spodní patro slouží jako archív pro všechny kolekce Wall&decò, které se v současné době nabízejí ve variantě Contemporary, WET SYSTEM™ a OUT SYSTEM™.

Tapety do každého prostředí

Kromě klasických tapet do interiéru vyvíjí i speciální odolné tapety do koupelny a na fasádu. WET SYSTEM™ do koupelen kombinuje voděodolné materiály s grafickými návrhy a je vhodný na povrchy z cementu, sádrokartonu, betonu a skla, ale i na keramické dlaždičky. Tapety ve vlhkém prostředí nežloutnou a nevadí jim dokonce ani čistící prostředky. Pro tapetové nadšence byla vytvořena ještě kolekce OUT SYSTEM™, která se dá aplikovat přímo na fasádu. Kolekce je mechanicky odolná vůči oděru a také vůči povětrnostním vlivům.  Pro aplikaci je použito speciální lepidlo a nátěr, takže tapeta na fasádě bez problému vydrží až deset let. Oživit si můžete také terasu nebo třeba okolí bazénu.

WET SYSTEM™  - Frozen - návrh CTRLZAK

WET SYSTEM™  - Niveum - návrh Eva Germani

OUT SYSTEM™ - Platform - návrh Bertero Panto Marzoli

OUT SYSTEM™ - Blue Powder - návrh Christian Benini

Pokud patříte mezi typ lidí, kterým obyčejná stěna nestačí, vrhněte se na dekoraci pomocí velkoformátových tapet. Můžete se držet zpátky s kombinacemi černé a bílé, která byla a bude vždy v kurzu, nebo se odvázat s netradičními barvami i tvary. Pokud vás časem vzor omrzí, není problém ho vyměnit za nový. Inspiraci k použití tapet Wall&decò můžete čerpat také v bytě iD23A Ivanky Kowalski v rámci výstavy insidecoru SQUAT iD23, která startuje 24. listopadu. Ivanka si pro svůj koncept vybrala tapetu Escape, Old school a další dvě, které na vás v bytě čekají.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...