Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Z ekologických koberců Places of Origin sálá příroda

Z ekologických koberců Places of Origin sálá příroda

Ekologie a udržitelnost jsou dnes součástí spousty odborných debat. Mnoho lidí se snaží žít tak, aby co nejméně škodili přírodě a pozadu nejsou ani firmy, které vyvíjejí ekologické produkty. Přesně tímto směrem se vydala i německá společnost Object Carpet, která nedávno uvedla na trh novinku v podobě kolekce Places of Origin, představující ekologické designové koberce. 

Duna, Kaňon, Útes, Oceán... Takto hezky a poeticky zní názvy koberců ze zmíněné kolekce. Jsou stoprocentně recyklovatelné, vyrobené z polyamidového vlákna Econyl a neobsahující žádné bitumeny, latex ani PVC. A ocení je také alergici.

Značka Object Carpet se na trhu pohybuje již přes čtyřicet let a díky nejmodernějším technologiím, nadčasovému designu i odpovědnosti k životnímu prostředí se řadí k top značkám, které mají své příznivce po celém světě.

Moto „Vize, která se stane skutečností“ se stala pro Object Carpet hnací silou při tvorbě jedinečných a originálních koberců se zajímavými strukturami, netradičními povrchy i vzory a bezpochyby také barvami. Za pomoci špičkových designérů a grafiků vznikají koberce, které jinde nenajdete. Značka byla navíc již mnohokrát zvolena vítězem různých prestižních ocenění za design.

Kolekce Place of Origin zahrnuje osm různých druhů koberců, z nichž každý je vyroben v šesti různých barvách. Koberce jsou vysoce odolné v zátěžové třídě 33, proto je můžete využít nejen v domácnostech, ale vhodné jsou především do komerčních prostor, kde bývá provoz náročnější.

ARCTIC

První koberec z kolekce Places of Origin, který vám představíme, je Arctic. Designéři se při jeho tvorbě inspirovali studenou arktickou zimou a symetrickými tvary ledových krystalů. Jeho tloušťka je 5,5 mm a jako všechny druhy z kolekce se dodává v šesti různých barvách.

AREA

Milovníky výrazných grafických prvků jistě zaujme koberec Area, který je inspirovaný mozaikou z kousků puzzle. Celý koberec krásně vynikne na velkých plochách, kde bude vzor vykreslený v plné kráse.

CANYON

Tak jako kaňony mají hluboké rýhy, které napsal sám čas, tak i koberec Canyon se pyšní výrazným vzorem, střídajícím délku chlupu a tvořícím jemný reliéf.

DUNE

Koberec Dune je inspirován designem písečných přesypů. Jeho zelená varianta tak trochu připomíná i jehličnatý podrost, jenž do místnosti přinese závan svěžesti.

FIELD

Výrazný grafický design koberce Field vynikne především na větších plochách. Originální kombinace barev z něj dělá jedinečný doplněk do každého interiéru.

FOREST

Prostředí lesa, vůně jehličí i svěžest přírody... Právě fascinujícím lesním prostředím je inspirován koberec Forest, který si svým decentním vzorem získá jistě mnoho příznivců.

OCEAN

Ponořit se do hloubky a nechat se bezvládně unášet proudem. Takový pocit hluboké atmosféry v sobě nese i koberec Ocean. Designéři vycházeli ze vzhledu mořské hladiny a její uhrančivé síly.

REEF

Reef je dokonalou kombinací komfortu, funkčnosti a designu. Netradiční a také nesymetrický vzor vytváří v kombinaci zajímavých barev opravdový kobercový skvost. Pokud budete chtít dodat prostoru šmrnc, s kobercem Reef jistě nesáhnete vedle.

Svět koberců je rozmanitý a na výběr je opravdu mnoho druhů a zajímavých vzorů. Když jde ale navíc kvalitní výroba ruku v ruce s ekologií, je to naprostá paráda a směr moderní doby, kterým se společnost Object Carpet vydala. V jejím portfoliu najdete zátěžové koberce tkané, všívané či vpichované. Širokou škálu povrchů, od smyčkových koberců přes řezaný vlas, zajímavé reliéfní povrchy, shaggy až po ploše tkané koberce. Přehlídka designů těchto koberců se zdá být skutečně nevyčerpatelná. Své využití najdou jak v rezidenčních, tak i v komerčních prostorách. Koberce Object Carpet jsou dostupné v rolích nebo v podobě kobercových čtverců.

V České republice nabízí tyto koberce společnost BOCA, která vám ve Vinohradském showroomu představí všechny vzorky nejen z této povedené kolekce Places of Origin.

Nechte se inspirovat také Vinyly, s nimiž podlaha vypadá jako zmačkaný papír či zrezivělý plech, nebo designovou stěrkou Microtopping.


BOCA Praha

Vinohradská 151, Atrium Flora - vchod C

130 00 Praha 3 - Vinohrady

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...