Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Zieta v Berlíně

Zieta v Berlíně

V první části výstavy představil polský designér, který se svou značkou působí ve Švýcarsku, svůj vlastní výběr současných i historických, designérských i zcela přírodních objektů, které jsou založeny na zvětšování a zmenšování své formy.

Interiér - Zieta v Berlíně

Na výstavě tak nechybělo ani skládací kolo, nafukovací matrace, speciální skládací nábytek a mnoho dalších zajímavých předmětů.

Interiér - Zieta v Berlíně

Reálné předměty byly ještě doprovázeny ilustracemi některých dalších, které nebyly reálně zastoupeny. Zde napříkald vidíte ikonické křeslo Blow od italské značky Zanotta nebo slavnou rybu Ježíka, která se nafukuje, když se brání svým nepřátelům.

Interiér - Zieta v Berlíně

V druhé části výstavy pak značka Zieta představila část ze své tvorby. Jedná se především o kovový nábytek, který designér vytváři díky revolučním technikám zpracování kovu. V případě slavné stoličky Plopp se jedná o jakési nafukování dvouvrstvých plátů oceli. Stoličku Zieta představil poprvé v roce 2008. Dnes je už jednou z ikon současného designu.

Interiér - Zieta v Berlíně

V poslední době se Zieta zabývá i vývojem větších konstrukčních prefabrikovaných prvků,které lze použít především v architektuře. Jeho studio spolupracuje v této souvislosti s mnoha významnými architekty a designéry po celém světě.

Interiér - Zieta v Berlíně


K novinkám v kolekci nábytku Oskara Ziety patří i tyto stolové podnože, které jsou vytvořeny zmnožením jednotlivých nafukovacích segmentů do podoby jakýchsi pavouků.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Foto: Adam Štěch

Publikováno: 11.07.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...