Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Žito jako designový prvek? I to je možné, dokazuje výrobce vodky Belvedere

Žito jako designový prvek? I to je možné, dokazuje výrobce vodky Belvedere

Že si vodku na první dobrou nespojíte s designem? Značka Belvedere chce dokázat, že ke kvalitnímu drinku patří kvalitní prostředí a zážitek z prostoru. Proto si dává záležet na tom, jak se prezentuje na mezinárodních veletrzích, a stále častěji je součástí projektů spojených s designem. Výjimkou nebyla ani letošní instalace v Miláně, kde postavila oázu plnou přírodnin.

Pojďme si nápoj nejprve stručně představit. Belvedere pochází z malého polského města Żyrardów, kde se vodka vyrábí ze zlatého žita ve sto let staré palírně. Voda z artézských studní je základem plné a jemné chuti, kterou výrobci nenarušují umělými sladidly, chemickými látkami ani glycerinem. A co název? Belweder je prezidentský palác ve Varšavě, který se stal jedním ze symbolů z etikety. Výraz belvedere lze však také přeložit jako krásný na pohled. A krásu promítá značka nejen do svých lahví a limitovaných edicí, ale i projektů spojených s designem.

Jedním z takových počinů byla instalace Belvedere Garden na posledním milánském veletrhu. Značka přichystala pavilon plný surovin, které jsou s vodkou přímo či nepřímo spjaté. Instalaci vymyslel belgický aranžér Thierry Boutemy.

Našli jste tu třeba různé bylinky, citrusy či okurky. Anebo žito, základní surovinu pro výrobu vodky. „Chci ukazovat materiály v přirozené, syrové podobě a zároveň vzbuzovat emoce," říká o expozici Boutemy, který pochází z Francie a pracuje v Bruselu. 

Žitem ověnčil i ochozy v interiéru a pracoval s modrou barvou, která odkazuje k logu značky a vodě jako živlu. Z použitých přírodnin se přímo na místě míchaly lehké a jednoduché koktejly.

Boutemy už má za sebou řadu zkušeností, spolupráce s firmou Belvedere je další zářez do jeho bohatého portfolia. Vytvořil například aranžmá pro film Marie Antoinetta, který v roce 2006 natočila režisérka Sofia Coppola. Od té doby pracoval také pro Lady Gaga, Kanyeho Westa a Kim Kardashianovou či módní dům Lanvin.

Belvedere se ale na poli designu angažuje i v Čechách. V rámci naší výstavy interiérového designu SQUAT iD23 měla vodka své místo v konzervativně laděném bytě, který navrhla architektka Ivana Dombková ve spolupráci s interiérovou designérkou Monikou Ciprovou. Společnost Belvedere tak opět dokázala, že chce mít ke světu designu a architektury blízko.

 


Belvedere, prodává Moët Hennessy Czech Republic s.r.o.
Karlovo náměstí 10, Praha 2
 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

insidecor tým Autor:
insidecor tým

Foto: Moët Hennessy CZ, www.belvederevodka.com, Dagmar Vyhnálková

Publikováno: 15.07.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...