Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Změť barev a stylů. Poznejte renovovaný apartmán na Manhattanu

Změť barev a stylů. Poznejte renovovaný apartmán na Manhattanu

Newyorské studio The New Design Project nedávno dokončilo renovaci bytu v srdci Manhattanu. V bytě pro mladou dámu se snoubí nábytek z poloviny minulého století a současné moderní produkty. Dostal jméno Fresh and Serene: a jak název napovídá, čiší z něj klid a svěží design.

Designéři chtěli, aby byt odrážel jak lokalitu, tak životní styl investorky. „Cílem bylo vytvořit promyšlený a elegantní prostor, který ale bude mladistvý,“ vysvětlují autoři návrhu pro portál Dezeen. Zároveň se chtěli vyhnout strojenosti a navrhnout naprosto přirozený interiér.

Ateliér si vyhrál s odstíny šedé a béžové, které sem tam doplňují tmavé akcenty a pastelové tóny. V obývacím pokoji stojí pohovka Casa od britské společnosti Camerich. Doplňují ji béžová křesílka a koberec Blue Diego Rug od newyorské společnosti Eskayel. Doplňky a barvy volili designéři tak, aby navozovaly pocit klidu a pohody.

Na jednu ze zdí umístili designéři velký abstraktní obraz a před něj osvětlení s kovovými detaily. Vytvořili tak zákoutí, které stejně jako černá stěna kontrastuje se zbytkem světlého obývacího pokoje.

Najdete tu víc jak padesát let starý nábytek, ale i moderní produkty či nábytek na míru. Podle návrhu designérů vznikly třeba mramorové noční stolky v ložnici či polstrovaná lavice v jídelně. 

„Vždy se ve svých projektech snažíme spojovat různé styly, protože prostoru dodávají hloubku i zajímavost,“ vysvětlují designéři, „toto vrstvení pak provádíme pomocí různých barev, tónů i textur.“ Slova ateliéru dokládá jeho portfolio

Světlo tu definuje jednotlivé zóny bytu. Pomocí osvětlení chtěli designéři také zdůraznit architekturu místa – třeba vysoké stropy. Hra se světlem zároveň podle autorů vnáší do prostoru atmosféru a dramatičnost. Před zmiňovaným tmavým obrazem visí světla Lariat 3 od společnosti Apparatus a lustr od newyorské designérky Lindsey Aldemanové krášlí jídelnu a hlavní ložnici.

„Investorka si přála byt, který nebude ‚předesignovaný' a zároveň bude útulný a vkusný,“ vysvětluje studio The New Design Project, „toužila po bytu, kterým se nebude vytahovat, ale který si bude maximálně užívat.“

 

 

 

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...