Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Zmianatematu

Zmianatematu

Architekti ze studia XM3 společně s umělecky zaměřenými investory vytvořili restauraci Zmianatematu s prostředím, které mezi ostatními vyniká a je stále spojené s identitou města.  Lodž znamená v překladu loď. Tvarová forma stropu tak nenechá nikoho na pochybách, odkud tato inspirace asi vzešla.

Kancelář - Zmianatematu

Dřevené organické tvary se snášejí dolů ze stropu a nenásilně člení prostor u baru. Překližka jakožto dominantní materiál interiéru byla použita jak na strop, tak na vytvoření baru a napojené barové stěny.

Kancelář - Zmianatematu

Mezery mezi žebry jsou vhodně využity jako police, za barem především pro láhve.

Kancelář - Zmianatematu

Členitý interiér s netknutými zdmi kontrastuje s novým, nedávno nabíleným průčelím. Obnažené zdi mají záměrně evokovat syrový a nekonvenční dojem původní opuštěné budovy. Barevně se interiér opět drží hlavního konceptu, kterým je zachování přirozenosti.

Kancelář - Zmianatematu

Vzor žebrování je převeden také na nábytek. Konferenční stolek je tvořen průhlednou skleněnou deskou kryjící zvlněnou strukturu z dřevotřísky.

Kancelář - Zmianatematu

Cílem architektů bylo zachovat prostor co nejpřirozenější. Osvětlení zajišťují jednoduché žárovky zavěšené mezi žebry stropu. Elektrická instalace je vedena v kovových trubkách viditelných na hrubě omítnutých stěnách tak, aby byl zachován ráz původního klasicistního domu.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Zdroj: facebook.com/zmianatematu

Publikováno: 23.11.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...