Tým architektů PB studia vedla dvojice Hanna Bialic a Jakub Piórkowski. Architekti pochází a tvoří v Sopotech, známém festivalovém městě, které těsně sousedí s Gdyní.

Na realizaci interiéru nové restaurace spolupracovali architekti také s mladým designérem a umělcem Filipem Kozarskim. Podílel se i na dekoracích v podobě moderně pojatých jeleních trofejí, které jsou dnes tolik trendy a k bavorskému stylu neodmyslitelně patří.

Interiéru nechybí žádný z atributů klasických bavorských domů, jaké se každému vybaví: kravské kůže místo potahů, poctivé masivní dřevo nábytku a keramické malované půllitry.

Interiér restaurace doplňují i zrestaurované kousky nábytku. Týmu se přes veškerou komplikovanost vstupních požadavků podařilo jednotlivé kousky sladit tak, aby celek nesklouzl za hranici kýče a povrchnosti.

Prostor kromě dřevěného panelového obložení stěn zateplily také stropy z masivních prken. Mají připomínat atmosféru odhalených prkenných stropů bavorských chalup.

V interiéru byl kladen velký důraz na detail. Interiéru kralují měděné a mosazné doplňky a svítidla vyrobená na míru.

Drobné mozaiky na stěnách z červené keramiky jsou dalším příjemným detailem interiéru. Nábytek i podlahy jsou vyrobeny z poctivého dubu.

Jednoduchá černobílá variace keramiky v kombinaci s přírodním dřevem na toaletách a v sociálním zázemí je nadčasovou klasikou.

I obsluha restaurace zůstala naprosto věrná konceptu. Servírky jsou oděné v tradičních bavorských krojích, dirndlech.

Moderní nádech interiéru restaurace Althaus dodávají také prvky přejaté od skandinávských designérů, jako jsou například závěsná kruhová zrcadla, nebo svítidla v industriálním duchu.
Jaký je Váš názor?

Autor:
Přidejte se k Insidecor komunitě...
Insidecor
Insidecor na Instagramu