Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Alpský hotel Wiesergut

Alpský hotel Wiesergut

Loni dokončený hotýlek Wiesergut, ležící mezi alpskými lyžařskými středisky Saalbach a Hinterglemm rozhodně není žádná rychlokvaška. Rozrostl se na místě, kde rodina majitelů žije už od 14. století. O hosty jsou zvyklí prvotřídně pečovat už několik generací.

Interiér - Alpský hotel Wiesergut

Koncept a přestavbu hotelu vytvořilo innsbrucké studio Gogl Architekten, vedené Monikou Gogl. Cílem bylo oživit původní historickou stavbu a uchovat maximální pocit relaxační pocit lehkosti a světla, který hosté v alpské destinaci vyhledávají jak v létě, tak i v zimě.

Interiér - Alpský hotel Wiesergut

Majitelé, manželé Josef a Martina Kröllovi, si přáli v místě, aby v místě, kde prochází historie jejich rakouské rodiny, byly použity především kousky od alpských designerů. Některé kusy nábytku, včetně centrálního krbu, byly navrženy a vyrobeny přímo pro prostory hotelu.

Interiér - Alpský hotel Wiesergut

Na interiérech se podílel pečlivě sestavený tým designéru. Každý z nich měl na starost jiný materiál: Isabel Hamm, která se starala o sklo a světelný design, Petra Lindenbauer, která má na svědomí všechny keramické prvky v objektu a švýcarský umělec Andreas Reichlin, který zajistil kovářské řemeslné zpracování krbu. Textil byl pod taktovkou studia Indradanush.

Materiály použité v interiéru se odkazují k místním tradicím a možnostem: je zde hojně zastoupen kámen, masivní dřevo, patinovaná kůže, a z textilu pak především lněné plátno a hrubší vlněné sukno loden.

Materiály použité v interiéru se odkazují k místním tradicím a možnostem: je zde hojně zastoupen kámen, masivní dřevo, patinovaná kůže, a z textilu pak především lněné plátno a hrubší vlněné sukno loden.

Interiér - Alpský hotel Wiesergut

V objektu je sedmnáct luxusních pokojů a sedm exkluzivních apartmánů. Ceny ubytování začínají na 150 eurech za noc.
 
Interiér - Alpský hotel Wiesergut

V hotelové restauraci připravují pokrmy vycházející z tradičních lokálních receptů, obohacené o moderní prvky současné evropské kuchyně. Suroviny pochází výhradně od dodavatelů z okolí a kuchaři si dokonce některé bylinky a zeleninu pěstují sami přímo v areálu hotelu.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Marcela Kazdová Autor:
Marcela Kazdová

Zdroj: wiesergut.com

Publikováno: 26.10.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...