Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Portugalský hotel Armazém čerpá z industriální krásy bývalého skladu

Portugalský hotel Armazém čerpá z industriální krásy bývalého skladu

V Portugalsku, konkrétně v srdci starého města Porto, najdeme krásný hotel s názvem Armazém. Jméno v překladu znamená sklad", který je v tomto případě plný zajímavých kontrastů a designových skvostů. Místo si vysloužilo přezdívku skladiště zážitků".

Luxusní hotel Armazém propojuje dva velmi kontrastní světy. Na jedné straně odkazuje k bývalému využití budovy jako skladu železa. Rekonstruovanému hotelu propůjčuje nádech průmyslové doby. Na straně druhé to je nutnost luxusního komfortu a pohostinnosti. Ta naopak naplňuje celý prostor jemností a teplem domova.

Hotel navrhl místní architektonickým ateliér Pedra Líquida. Hlavní myšlenkou tohoto projektu bylo propojení minulosti a historie města. Proto bylo zachováno mnoho z původních prvků, které dodávají tomuto místu nádech industriálu.

Nádherná oblast v okolí hotelu patří do chráněné památkové rezervace UNESCO. Proto museli architekti dodržet jisté architektonické prvky i barevnost exteriéru, související s okolními budovami a ulicemi.

Železné schodiště s rezavou povrchovou úpravou a velkými železnými písmeny nastavuje tón a charakter hotelu. Schody dělají vstup do celého komplexu ještě zajímavějším. Stejně neobvykle působí i šablonová čísla pokojů a betonové stropy ve všech podlažích.

Interiér doplňují dřevěné povrchy i nábytek, a vyrovnávají tak chladnější a tvrdší materiály. Vytváří se tím další zajímavý kontrast mezi kovem, dřevem a betonem. Ten lze spatřit po celé budově.

Velká okna, propojující venkovní prostředí s tím vnitřním, umožňují příliv přirozeného světla, ze kterého čerpá i malebná restaurace v přízemí.

Interiér restaurace obsahuje tradiční kamenné zdivo, které je součástí vedlejší budovy a vytváří další kontrast se současným exteriérem hotelu. Je to jakýsi dialog mezi starým a novým, který je pozorovatelný po celém městě.

Uvnitř pokojů můžeme spatřit kromě jemných tkanin a jednoduchého nábytku také výraznou průmyslovou estetiku. Vše společně tvoří útulný prostor, kde se hosté mohou cítit jako doma.

Chytré designové řešení zvolili architekti zakázkovou výrobou originálního nábytku přímo na míru. Projevují se tu tradiční vzory i zpracování, včetně barevných prvků. Ty nejen nábytek, ale i celý prostor krásně oživily. Ve skutečnosti je každý z devíti pokojů odlišný a jedinečný, vyzdobený jiným způsobem.

Jednotlivé pokoje mají svůj vlastní příběh a poskytují nové zážitky s každou další návštěvou," říká tým hotelu.

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...