Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Prázdninová chata v Raageleje

Prázdninová chata v Raageleje

V projektu prázdninového domu v dánském Rågeleje hraje dřevo hlavní roli. Hrdě prezentovaný stavební materiál v interiéru není běžným konceptem pro formát soudobého bydlení. Nepotřebnost nadbytku doplňků a pokora před jednoduchou krásou přírodních materiálů přivedla majitele tohoto prázdninového domu k možnosti zdůraznění struktury borovicového dřeva v jeho surové formě.

Jižní strana domu patří celá prostorné terase, která je částečně zastřešena. O požitek z překrásné přírody nemusíte přijít ani při chladnějším počasí. Velká okna poskytují dokonalý pohled ven.

Interiér - Prázdninová chata v Raageleje

Pokud je prostor domu sám o sobě příjemný a cítíte se v něm pohodlně, pak není potřeba mnoho věcí ani nábytku. Tato myšlenka umožnila zajímavé zpracování rozlišných tvarových dimenzí střechy domu a tedy i různých výšek stropů a jejich členění v obytných místnostech.  Vysoký strop v obývacím pokoji poskytl prostor pro vestavění otevřené pracovny nad kuchyňským koutem.

Interiér - Prázdninová chata v Raageleje

Kuchyně je situována v bezprostřední blízkosti obývacího pokoje. Otevřená pracovna usazena do balkónu nad ní působí jako přirozeně tvarovaný protiklad k bytelnému kuchyňskému pultu.  Skleněné pracovní plochy opticky zvětšují nevelký prostor kuchyně. Bílá barva dominující v této části domu skvěle kontrastuje s temnými odstíny dřeva obývacího pokoje.

Interiér - Prázdninová chata v Raageleje

Ložnice pro hosty je orientována na sever, čímž poskytuje příjemné šero i během dlouhých letních dní. Pokoj je prakticky spojen s koupelnou. Decentní modrobílá mozaika v celé koupelně příjemně osvěžuje hřejivý, přesto trochu tmavší interiér dřevostavby.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Zdroj: bobedre.dk

Publikováno: 08.12.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...