Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

ProCeram: Stylové obložení

ProCeram: Stylové obložení

Obklady a dlažby si často představíme jako materiál, kterým se pokrývá podlaha nebo terasa. Méně si pak vybavíme obklady na stěně nebo dokonce na stropě. Se současnými materiály a technikami pokládání už je však možné obložit v podstatě cokoliv. Stůl, kuchyňskou linku nebo krb zahalíte do libovolného povrchu, na kterém ani nepoznáte, že nejde o jednolitý kus. Bohaté zkušenosti s obklady všeho druhu, které umí navíc velmi zručně aplikovat, má firma ProCeram a.s., působící na českém trhu od roku 2010.

Obklady a dlažby z portfolia značky FMG Fabbrica Marmi e Graniti.

Do portfolia značky ProCeram patří především dodavatelé z Itálie jako Iris Ceramica, FMG Fabbrica Marmi e Graniti nebo Ermes Ceramiche, ale zastoupení zde má také český tradiční výrobce RAKO. Obklady a dlažby z nabídky dodavatelů jsou vhodné jednak do koupelny, ale i do kuchyně, chodeb a venkovních prostor. Samozřejmostí jsou různé dekorace v podobě listel, soklů nebo mozaik. Kromě obkladů se ProCeram specializuje na kompletní řešení koupelen, do kterých dodává sanitární keramiku, koupelnový nábytek a doplňky.

V roce 2012 se záběr firmy rozšířil o produkty z vlastní výroby TechnoArt, díky čemuž je jednodušší zabezpečit i dodávky atypických výrobků na míru.

Obložení stěny z kolekce Camp z konceptu Diesel Living od italského výrobce Iris Ceramica.

Obložení stěny z kolekce Brick od italského výrobce Ermes Ceramiche.

Právě vlastní výrobní závod je jednou z výhod, díky které se ProCeram stal jedničkou na pražském trhu v dodávkách pro developerské projekty. Developeři si firmu oblíbili jednak pro profesionální servis, ale také pro následné bezchybné dodávky pro stavbu. Každé zakázce předchází vypracování 3D návrhů. V případě zakázek na míru pak výborně slouží výrobní závod, ve kterém probíhají úpravy keramických obkladů a dlažeb i výroba kuchyňských desek.

Firma ProCeram se podílela na dodávce podlah a výrobě log a mozaik pro síť butiků La Martina.

Interiér restaurace Šupina v Třeboni. Obklady s výjimečným designem dřeva byly vybrány od italského výrobce Iris Ceramica.

Z mnoha realizací, na kterých ProCeram v poslední době pracoval, vyzdvihneme instalaci obkladových desek Maxfine Marmi Arabescato v rámci projektu SQUAT iD23 v Pařížské ulici. V bytě architektky Ivanky Kowalski byly desky použity na obložení krbu a kuchyňské linky. Dokonalé souznění obou míst podtrhuje dojem, že jsou tvořena z jednolitého kusu. Pomocí těchto velkoformátových desek lze pokrýt v podstatě cokoliv s vertikálním nebo horizontálním povrchem, což by v případě práce s kamenem nebylo možné. Materiál je přizpůsobivý a umožňuje volit z různých velikostí i barevných variant. 

Obklady Maxfine Marmi Arabescato.

Ukázka pokrytí podlahy i stěny pomocí velkoformátových desek Maxfine Marmi Arabescato.

Byt iD23A od Ivanky Kowalski. Krb je obložen deskami Maxfine Marmi Arabescato.

Obložení z kolekce Maxfine Marmi bylo použito také v několika koupelnách.


Šafránkova 1238/1,  Praha - Stodůlky

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: ProCeram, Ermes Ceramiche, Iris Ceramica, FMG Fabbrica Marmi e Graniti, Dagmar Vyhnálková

Publikováno: 02.06.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...