Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

10 nejpopulárnějších rozhovorů s architekty a designéry

10 nejpopulárnějších rozhovorů s architekty a designéry

V roce 2015 jsme vám přinesli řadu rozhovorů s tuzemskými architekty a designéry. Jaké z nich vás bavily nejvíce? Desítku z nich jsme pro vás shrnuli v tomto textu.

 

1. Dagmar Štěpánová

Proč po dokončení realizace cítí architektka Dagmar Štěpánová z ateliéru Formafatal smutek? A jak podle ní vypadá ideální obývací pokoj? Nejen to se dozvíte v rozhovoru.

http://www.insidecor.cz/blog/dagmar-stepanova-po-dokonceni-kazde-realizace-citim-smutek/

2. A1 architekti

Mladí lidé prý mají skvělé nápady. Nejen to zmiňují Lenka Křemenová a David Maštálka v interview, které vznikalo v jejich jedinečném domě v Hloubětíně.

http://www.insidecor.cz/blog/a1-architekti-mladi-lide-maji-skvele-napady/

3. Ivana Dombková architektura

V rozhovoru s Ivanou Domkovou a Rostislavem Černíkem přišla řeč třeba na to, jak vnímají tuzemské legislativní procesy i v čem je specifická jejich tvorba.

http://www.insidecor.cz/blog/i-d-architektura-nejhorsi-jsou-zkostnateli-cesti-urednici/

4. Radka Valová

Architektka Radka Valová z ateliéru OOOOX studovala střední ekonomickou školu, pak ale zamířila na architekturu. Jakým směrem se v začátcích inspirovala? Odpovědi hledejte v odkazu níže.

http://www.insidecor.cz/blog/radka-valova-z-atelieru-oooox-fotogenicky-interier-nestaci/

5. SMLXL

Klára Valová a Hana Štěpková přiznávají, že je často baví více rekonstrukce než novostavby. Jsou prý sice náročnější, zato však zajímavější.

http://www.insidecor.cz/blog/atelier-smlxl-prace-na-rekonstrukcich-byva-zajimavejsi-nez-na-novostavbach/

6. Ivanka Kowalski

Nevídanou cestou šla Ivanka Kowalski. Z investiční bankéřky se stala oblíbenou interiérovou designérkou. Jak se na její rozhodnutí tvářila rodina? Nejen to se dočtete v rozhovoru.

http://www.insidecor.cz/blog/ivanka-kowalski-z-investicni-bankerky-designerkou/

7. Master & Master

Nábytek od této mladé firmy poznáte na první pohled podle minimalistických podnoží. Jaké plány do budoucna mají zakladatelé značky Luděk Šteigl a Ondřej Zita? Čtěte níže.

http://www.insidecor.cz/blog/master-master-svezi-nabytek-s-jasnym-rukopisem-a-mezinarodnim-uspechem/

8. Lucie Koldová

Patří mezi současné nejúspěšnější tuzemské designérky. Lucie Koldová stíhá vytvářet tolik projektů, až je to s podivem. Relaxuje vůbec? A jak vše zvládá? I na to nám odpověděla v rozhovoru.

http://www.insidecor.cz/blog/lucie-koldova-vzdy-se-snazim-prekrocit-limity/

9. Lars Kemper

Pilsner Urquell, Veuve Clicquot či DHL. Nejen s těmito firmami spolupracoval původem německý designér Lars Kemper. Více se o něm dozvíte v rozhovoru.

 http://www.insidecor.cz/blog/lars-kemper-od-projektu-polibenych-sampanskym-po-funkcni-umeni/

10. Ateliér Mimosa

S architekty Lenkou Pechanovou a Pavlem Matyskou jsme si povídali o architektonických soutěžích u nás i zkušenostech ze zahraničí. A také o tom, že kontroverze někdy není na škodu.

http://www.insidecor.cz/blog/atelier-mimosa-i-kontroverzni-projekt-muze-byt-skvely/

A protože inspirativních rozhovorů není nikdy dost, i v roce 2016 se můžete těšit na příliv zajímavých myšlenek i zkušeností. S kým byste si rádi přečetli rozhovor vy?

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...