Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

50 let japonského řemesla. Nábytek Conde House z hor Asahikawa

50 let japonského řemesla. Nábytek Conde House z hor Asahikawa

V Japonsku na nejsevernějším ostrově Hokkaidó se před více než padesáti lety zrodil jeden sen. Sen o výrobě kvalitního a krásného nábytku, o lásce ke dřevu a výjimečném designu. Tehdy totiž vznikla společnost Conde House. V roce 1968 ji založil, ještě s několika dalšími nadšenci, Minoru Nagahara.

Úcta k přírodě a ohleduplnost k lidem patří mezi nejdůležitější hodnoty společnosti. Během pěti desetiletí jsou každodenně aplikovány nejen do výrobních procesů, ale do celého podnikání firmy. Ostrov Hokkaidó, proslulý nádhernými lesy, zvlněnými kopci a horami, oplývá bohatými a udržitelnými zdroji dřeva. Právě proto patří Asahikawa k jedné z pěti hlavních oblastí výroby nábytku v Japonsku.

Majitel a zakladatel značky Conde House – Minoru Nagahara.

Minoru Nagahara začal svou kariéru v oboru již ve věku 15 let ve své rodné Asahikawě na Hokkaidó. Část svého života strávil i v západním Německu jako technický projektant. Když se vrátil zpět do Asahikawy, založil společnost Interior Center Co. Ltd., dnešní Conde House. Za svůj život získal řadu prestižních ocenění, která jen dokládají, jak je nábytek Conde House unikátní.

V Conde House nepřijde nic nazmar. Využije se i ten poslední kousek dřeva k vytvoření předmětu, který se stane součástí každodenního života svého majitele. Jednou ročně, na oplátku, vysazuje tým společnosti nové stromy v lesích kolem továrny Asahikawa.

Spolupráce s mezinárodními inovátory

Když Nagahara založil Conde House, udělal na svou dobu a místo něco výjimečného. Začal spolupracovat s designéry, většinou Evropany, čímž vytvořil jedinečný vztah, který trvá dodnes. Tento přístup ve spojení s tradičním japonským řemeslným zpracováním vyústil v nábytek, který kombinuje jednoduchost inspirovanou Asií i zenem s čistými liniemi a organickými křivkami inspirovanými Evropou.

Dřevěné křeslo BARCA LUX připomíná vaječnou skořápku.

Dnes je Conde House, který spojuje tradiční japonské řemeslo s vyspělou technologií 21. století, známý po celém světě pro svůj unikátní design a kvalitu výroby. Což dokazuje řada jedinečného současného nábytku pro soukromé i komerční interiéry.

Židle Wing jsou poctou skandinávské klasice.

Elegantní a nadčasové křeslo Tosai od Petera Maleho.

Minimalistické křeslo Kyobashi.

Odkládací stolek, nebo otoman? Obojí! Světlo, procházející poutavým a převratným kusem nábytku navrženým Novozélanďanem Davidem Trubridgem, vytváří v místnosti nádherné odstíny s výraznými geometrickými vzory. Nábytek je multifunkční, poslouží jako otoman i jako odkládací stůl.

Výtvory, které jsou spojeny s přírodou

Inovace Conde House zůstává ovlivněna japonským řemeslem, i když se snaží najít současný a inovativní styl, bez ohledu na to, ve které zemi návrháři sídlí. Základní podstata vytváří symbiózu mezi továrnou a každým designérem. Tento koncept se soustředí na efektivní využití přírodních materiálů, sofistikovaný, přitom minimalistický design a přesné struktury.

Lavice a stůl Hakama Bench jsou vyrobeny z masivního dřeva.

Pohodlné židle SAN Dining Chair od Michaela Schneidera.

„Každý strom je jedinečný. Řemeslníci vyrábějí každý kus nábytku s velkou péčí a ze dřeva, pocházejícího ze stovky let starých stromů. Doufám, že i nábytek bude sloužit stovky let.“ Minoru Nagahara

Stůl Ten Living okouzlí všechny minimalisty.

Stůl One diving v zajímavé barevné kombinaci.

Od svého založení se Conde House snaží globálně šířit znalosti o umění japonské řemeslné výroby z hor Asahikawa na Hokkaidó. Nabízí nádherně navržený a umně vyrobený nábytek, který je současný, a přesto nadčasový. Díky klasickým liniím, které odolávají pomíjejícím trendům, bude nábytek Conde House vypadat elegantně po celé generace.


Conde House

nabízí STOCKIST

www.stockist.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...