Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

At Six Hotel ve Stockholmu: luxusní bydlení se špetkou umění

At Six Hotel ve Stockholmu: luxusní bydlení se špetkou umění

V hlavním městě Švédska, přímo ve Stockholmu, najdete luxusní hotel, který se vymyká standardům. Byl vytvořen architekty z Universal Design Studio v bývalém sídle banky a je zároveň domovem jedné z nejvýznamnějších uměleckých sbírek v Evropě. Představujeme vám hotel At Six.

Kurátorkou umělecké sbírky je Sune Nordgren z BALTIC Centre for Contemporary Art. Díla mnoha zajímavých umělců jsou zde vystavena jak na veřejném prostranství hotelu, tak také v jednotlivých pokojích.

Hotel At Six je jednou ze čtyř budov z roku 1970, jejichž cílem bylo nahradit velkolepost v centru města brutalistickým modernismem. Tato výšková budova byla původně postavena jako hotel, ale nikdy svůj účel neplnila. Až nyní, kdy je hotel po rekonstrukci, při níž architekti zachovali zajímavé brutalistické prvky.

Architektonické studio Universal Design provedlo kompletní rekonstrukci ohromné budovy s deseti podlažími a vytvořilo 343 krásných pokojů, včetně penthouse suit, koktejlového a vinného baru, veliké restaurace a ještě většího prostoru pro společenské a pracovní události. Nechybí zde ani vůbec první skandinávský poslechový salonek.

The Master Piece Suite 

The Suit

Hosoi - Obývací pokoj, zaměřený především na zvuk a kvalitní hudbu, raději než na objem

Cocktail Bar - Koktejly, které vás zaručeně překvapí

Blanche & Hierta - Vinárna, kavárna a delikatesy

Jídelna - stockolmský restaurant spojil mezinárodní klasiku s neočekávaným obratem k současným trendům. 

Schodiště z bílé žuly v hotelové hale zdobí kožené madlo, zhotovené místním výrobcem

Kusy moderního a klasického nábytku jsou doplněny speciálně zhotovenými díly, vytvořenými místními tvůrci a známými skandinávskými návrháři. Zajímavým kouskem je například společný stůl ve vinárně, který byl vyřezán švédským umělcem z jediného jilmového kusu dřeva.

Monochromatický interiér kontrastuje s odstíny teplé šedé, vysoce texturovanými přírodními materiály a s jemným, klasickým nábytkem. Cílem architektů bylo znovu interpretovat brutalistickou estetiku budovy. Paleta kamene, černé oceli, jemného dřeva a leštěné žuly dodává novému interiéru pocit stálosti a autenticity," říkají architekti.

Pokoje mají dřevěné obložení stěn a mramorový nábytek. Velká okna nabízejí dostatek světla i krásné výhledy na náměstí Brunkebergdtorg.

Pobyt v tomto hotelu není jenom o příjemném ubytování, ale také o zážitku z umění a jedinečné architektury.


At Six Hotel

Brunkebergstorg 6, Stockholm
+46 (0)8 578 828 00
info@hotelatsix.com

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...