Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Blond - James Blond

Blond - James Blond

Teprve nedávno se v pražském Karlíně otevřely dveře nového kadeřnického studia James Blond, které nabízí nejen profesionální péči šesti kadeřníků, ale také vás okouzlí svou příjemnou atmosférou. Dagmar Štěpánová ze studia Formafatal vsadila při realizaci tohoto interiéru na jednoduchost, která se vyplatila!

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Hlavní část salónu, orientovaná do ulice, disponuje velkou výlohou, která propouští do místnosti denní světlo. Prodloužený parapet situovaný nízko u podlahy vybízí k posezení, a uvolňuje tak atmosféru.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Celá ústřední část studia je laděna do bílé barvy a doplněna interiérovými prvky, které byly vyrobeny na míru ze smrkového dřeva. Produkty vlasové kosmetiky pravidelně vyskládané na jednoduchých policích jsou téměř jediné barevné součásti interiéru. Jejich půvabná barevnost jako by evokovala cukrářské výrobky.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Podlaha, taktéž ze smrkových prken, je položena v diagonálním směru na kontralatích. V přední části jsou dřevěná prkna natřena na bílo, v místě recepce a posezení zůstala bez nátěru. Hmota recepce, která je obložená nehoblovanými prkny, navazuje na podlahu, vyrůstá z ní. Celý recepční pult působí zvenku mohutně, a vy tak hned po příchodu víte, kam se obrátit. Uvnitř je naopak roztříštěn a má mnoho funkcí - kromě zásuvek na barvy se v něm nachází například chladnička na nápoje a drobné občerstvení. Na pultu leží tři kruhové desky z ocelového plechu, které neslouží k ničemu jinému než k míchání barev. Tentýž kruhový motiv je použit jemným optickým trikem také u zrcadel.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Samotná zrcadla jsou koncipována jako malířské stojany, v nichž se ale místo obrazu odráží proměna klienta. Možná si právě zde uvědomíte, že vy sami jste oním uměleckým dílem. Sedáky křesel byly demontovány a vtipně nahrazeny sedačkami z pražských tramvají. S pracemi architektce pomáhali šikovní řemeslníci. Jejich poctivá práce je vidět na každém kroku.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Neonový nápis James Blond dodal Neon Lux s.r.o. Velké úsporné žárovky na prověšených kabelech doputovaly do studia z původního salónu v Nuslích. Nádherný příklad toho, že méně je někdy více.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

V kontrastu s hlavní místností je prostor pro mytí vlasů, který je vyveden v černé barvě. Tmavá křesílka se spolu s umyvadly ztrácí před temnou stěnou a na vás je už jen nerušeně relaxovat. Pokud ale potřebujete vyřídit korespondenci během stříhání či barvení vlasů, James Blond je vždy připraven s odkládacími prostory pro váš notebook či dostatkem háčků na kabelky a tašky.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Na toaletě je místo klasického umyvadla umístěna do desky obyčejná nerezová mísa na saláty. Předmět denní potřeby, který každý dozajista zná, je zasazen do nového kontextu. Málokdo mísu na první pohled rozezná, své nové poslání tak plní dokonale.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Jednoduše a prakticky koncipovaný interiér dokazuje, že není třeba prostor zahltit, abyste se v něm cítili dobře. Minimální investice nutily architektku ke střídmosti. Dagmar Štěpánové se ale z nízkých nákladů podařilo udělat přednost, salón působí neuvěřitelně přirozeně a přátelsky. Sama architektka dodává, že si samotnou realizaci vždy velice užívá a je jí líto, když tím spolupráce končí. A to je myslím to hlavní, co dělá tento prostor takový, jaký je.

Kadeřnictví - Blond - James Blond

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Karin Kopecká Autor:
Karin Kopecká

Foto: James Blond, Insidecor

Zdroj: www.jamesblond.cz, www.formafatal.cz

Publikováno: 11.06.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...