Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Doma u Dagmar

Doma u Dagmar

Dagmar Štěpánová nedávno spoluzaložila studio Formafatal specializované mimo jiné na rekonstrukce a interiéry. Má s nimi bohaté zkušenosti díky předchozímu dlouhodobému působení ve známém studiu Mimolimit nebo Inconginto. Z jeho autorské produkce pochází například i originální kovová knihovna. Designové ikony, jako Dášino oblíbené křesílko od manželů Eamesových, umí architektka skvěle kombinovat s nenákladnými nápady.

Interiér - Doma u Dagmar

Kombinace různých prvků a stylů dává bytu velmi osobní a příjemnou atmosféru. Například v hostovském pokoji to je ikonická židle Panton chair z 60.let, stolek po babičce ze zámku, pomalovaná skříň, stolička z březového kmenu a zejména originální "tapeta" ze starých novin... Pokud se divíte, co to visí od stropu, je to Dášino řešení stínítka lampy z plastové tašky od významného italského výrobce svítidel, společnosti Viabizzuno.

Interiér - Doma u Dagmar

Vlastní ložnici majitelky dominuje stěna v příjemné teple šedé barvě, kterou ještě dozdobila pomocí nátěru přes šablonu. Vedle různých posbíraných předmětů se tady nachází i další autorská knihovna ze surové MDF vyrobená podle Dášina vlastního návrhu.

Interiér - Doma u Dagmar

Tento byt krásně dokazuje, že příjemný interiér nestojí nutně jen na "drahém designu", ale především na osobní invenci a vkusu... Což ostatně Dáša promítá i do své práce a realizací.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Lenka Míková Autor:
Lenka Míková

Publikováno: 20.06.2013

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...