Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Fotograf, přítel designéra

Fotograf, přítel designéra

V sérii článků tohoto týdne se věnujeme především propojení fotografie s designem. Pracujete jako designér či fotograf? Potom by vás tento článek jistě neměl minout. 

Fotografie interiéru či originálního designérského výrobku může mít velmi vysokou vypovídací hodnotu o samotném díle. Kvalitní fotografie má potenciál práci designéra povýšit, podtrhnout její silné stránky, zaměřit se na výjimečný detail, nebo naopak zachytit atmosféru vyzařující z celku.

Proto jsme se rozhodli zveřejnit kontakty na několik mladých fotografů, jejichž práce se nám líbí. Jelikož jednou z prezentovaných skupin na insidecor jsou designéři, považujeme za důležité zprostředkovat jim touto cestou zručné fotografy a mladé talentované umělce. Věříme, že jejich fotografie se líbí nejenom nám. U každého z níže uvedených fotografů a fotografek naleznete spolu s ukázkami prací i krátkou charakteristiku, protože považujeme za nesmírně důležité, aby si fotograf s designérem rozuměli a dobře věděli, co od sebe mohou očekávat.

Pokud fotografem nejste zrovna vy sami, ale při čtení tohoto textu vás napadá někdo z vašeho okolí, neváhejte nás kontaktovat. Rádi obohatíme náš seznam o dalšího zajímavého umělce.

 

Klára Burianová

Vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti a Institut tvůrčí fotografie v Opavě. V současnosti se kromě fotografie věnuje také teorii umění na Univerzitě Karlově. Ve svých fotografiích zkoumá vztah člověka a prostředí či odcizené identity. Fotografuje pro Museum Kampa.

kontakt: klarka.burianova@gmail.com

Inspirace - Fotograf, přítel designéra

 

Romana Drdová - "Světlo. Prostor."

Mladá autorka, která v roce 2011 započala studium na pražské Akademii výtvarných umění v ateliéru Nová média Markuse Huemera. Klíčovým tématem její práce je mimo jiné světlo. Něco tak zásadního a zároveň takřka neuchopitelného. Jeden z hlavních předpokladů života a také fotografického zobrazení.

kontakt: rdrdova@gmail.com

Inspirace - Fotograf, přítel designéra

 

Petr Hricko

I když původně vystudoval geodézii, fotografuje už 7 let a profesionálně se fotografií živí až poslední 3 roky. Za tu dobu si nejvíce oblíbil portréty, přírodu, street i kreativní práci s produkty. Má za sebou zajímavé zakázky, ale nejvíc ho těší fotografií pomáhat.

kontakt: www.petrhricko.czwww.facebook.com/PetrHrickoPhotography

Inspirace - Fotograf, přítel designéra

 

Anna Pleslová

Vystudovala fotografii na pražské FAMU, kde vytvářela především umělecké soubory, často inscenovaná zátiší a konceptuální série. Ve své komerční tvorbě se zaměřuje především na fotografování designu, interiérů a koncertů. To je to, co ji nejvíce naplňuje. Krásné věci se fotografují nejlépe.

kontakt: www.annapleslova.comhttps://www.facebook.com/annapleslovaphotography

Inspirace - Fotograf, přítel designéra

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Karin Kopecká Autor:
Karin Kopecká

Publikováno: 15.08.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...