Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Insidecor na Designbloku 2014

Insidecor na Designbloku 2014

Ve spolupráci s firmami jako Konsepti, Stockist či Delta Light a architektkou Dagmar Štěpánovou připravil insidecor ve druhém patře Grandhotelu Evropa útulnou odpočinkovou zónu. O umělecký zážitek se postaralo duo fotografů BoysPlayNice. Součástí expozice jsou i chytré tablety, na nichž si návštěvníci mohou vyzkoušet průvodce letošním Designblokem a po registraci vyhrát iPad mini. Celou instalaci pojí téma celé letošní přehlídky designu – dětství.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Architektka Dagmar Štěpánová z ateliéru Formafatal navrhovala relaxační zónu o ploše 12,5 m², která se nachází v chodbě, jako kdyby měla za úkol vytvořit opravdu malý byt. „Chtěla jsem vytvořit éterický prostor, v němž se návštěvník bude cítit příjemně. Jako kdyby přišel k někomu na návštěvu, prošel vstupní halou a nakonec se usadil do pohodlného křesla v obyvacím pokoji. Kontury nejsou tak jasné, ale přesto je tu lze najít,” vypráví.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Jak návštěvník do prostoru vstupuje, postupně se mu ukazují jednotlivé elementy: křeslo Grillage z obchodu Ligne Roset, stoly APU od firmy Zeitraum či zrcadlo Strap Mirror od Hay z obchodu Stockist, Bell Lamp značky Normann Copenhagen a koberec Kilim Palermo značky Gan Rugs z obchodu Designpropaganda, havrani od Ibride z obchodu Roomee, čajové stolky od Aglas Furniture, Cloudscape Chair od společnosti Moroso, houpací koník z obchodu Konsepti nebo zeleň z ateliéru Mario Wild Flowers a mnoho dalších.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Nábytek vybírala architektka tak, aby k sobě dobře ladil jak proporčně, tak i tvarově. Pokochat se můžete rovněž obrazem umělce Lukáše Musila alias Musy. „Zřídka se setkávám s tím, že by v rezidenčních interiérech klienti toužili uplatnit umělecká díla, což je podle mě obrovská škoda. Obrazy například od Musy přitom mohou interiér posunout o další úroveň výš, přináší silné emoce a působí příjemně expresionisticky,” vysvětluje Dagmar Štěpánová.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Architektka pracovala i se stěnou z průhledných tvarovek, která do prostoru vrhá příjemné namodralé světlo. „Volila jsem proto spíše neutrální barvy, které dávají krásnému efektu skleněné zdi vyniknout,” říká. Instalace insidecoru se ve výsledku nese v bílé, šedivé, béžové a dominují jí přírodní prvky.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

BoysPlayNice a jejich hravá instalace pro insidecor

Jakub Skokan a Martin Tůma, kteří dohromady tvoří umělecké duo BoysPlayNice, nafotili pro insidecor sérii pěti fotografií, jež reprezentují různé kategorie: mladý design, ikonické designéry, cestování a přírodu a interiérový design.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Cukr na měsíci

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Křeslo pro krále

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Kdo by mohl létat v tak malé věci?

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Stromy mají oči

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Nezhasínej!

Při tvorbě se umělci inspirovali výroky dětí, jejich bezmeznou fantazií, naivitou, hravostí, ale i strachem. Výroky, které jsou umístěny nad fotografiemi, pochází z velké části z úst dětí samotného Jakuba a Martina.

Volnou inspirací byla fotografům i kniha Malý princ, jež stojí někde na pomezí dospělého a dětského světa i vnímání. Celá instalace vychází z citátu autora známé knihy Antoina de Saint-Exupéryho: „Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje.“

Fotografie jsou umístěny ve výšce očí dítěte, tedy zhruba 65 centrimetrů nad zemí. „Snímky i citáty by měly donutit návštěvníka k zamyšlení, provokovat ho. Jejich interpretace nemá hranice – tak jako dětská fantazie,” říkají fotografové.

Průvodce Designblokem a soutěž

Každá z kategorií, kterou reprezentují fotografie dvojice BoysPlayNice, zahrnuje instalace Designbloku 2014, jež dobře do dané skupiny zapadají. V kategorii Cestování tedy najdete například firmu Veuve Clicquot, jejíž letošní instalace představuje poštu, odkud lze doopravdy posílat pohlednice. Přírodu zase dobře vystihuje prezentace firmy Vitra, která svou instalaci vytvořila kolem statné lípy, a tak dále.

Všech pět kategorií si návštěvníci mohou prohlédnout na pěti tabletech umístěných v na míru vyrobeném mobiliáři. Pokud je zajímají mladí designéři a jejich práce, rozkliknou si jednoduše tuto kategorii a uvidí seznam expozic, které vytvořili mladí a začínající designéři či studenti.

Události - Insidecor na Designbloku 2014

Návštěvníci mohou zároveň soutěžit o tablet iPad mini – stačí se zaregistrovat v systému insidecoru, poté pořídit snímek z jakékoliv instalace, jež dotyčného zaujala, a sdílet ji prostřednictvím sociálních sítí s odpovídajícími hashtagy: #designblok @insidecor #jménovybranéinstalace. Například tedy: #designblok @insidecor #heineken.

Z prvních deseti fotografií, které nasbírají nejvíce „lajků”, vybere tým insidecoru jeden vítězný snímek. Jeho autor obdrží iPad mini. Cílem je vytvořit nestárnoucí archiv nejlepších momentů, které letošní Designblok nabídne.

Věříme, že jich nebude málo.

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...