Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ivanka Kowalski navrhla pro SQUAT iD23 byt inspirovaný Paříží

Ivanka Kowalski navrhla pro SQUAT iD23 byt inspirovaný Paříží

Jemné a elegantní materiály střídají betonové stěrky. Barevné tapety v dětských pokojích zase dodávají interiéru hravost. V kuchyni provoněné kávou posedávají hosté na jemných pastelových židlích. Vítejte v bytě, který pro projekt SQUAT iD23 navrhla designérka Ivanka Kowalski.

Nejen, že se byt pro čtyřčlennou rodinu nachází v Pařížské ulici, hlavním městem Francie je dokonce inspirovaný. „Když jsem to místo viděla poprvé, hned mi bylo jasné, že se inspiruji Paříží,“ vysvětluje Ivanka. Designérka si odsud odnesla nedbalou eleganci i sofistikované doplňky, které v některých prvcích připomínají až zámecký nábytek.

Ivanka Kowalski má ráda jednotné povrchy, které použila i v bytě pro SQUAT iD23.

Hned u vstupu vás uvítá zrcadlová skříň, která halu opticky rozšiřuje a zároveň vytváří zajímavý efekt. Ivanka v návrhu do velké míry vychází z daností prostoru, nechala například vyniknout původní štuky a krásné vysoké stropy. Ryze historický a dobový interiér plný starožitností však tvořit nechtěla. „V Paříži se běžně staré interiéry pojímají moderně, někdy až minimalisticky,“ popisuje. Návrh tvořila už v daném dispozičním řešení od ateliéru I.D.Arch. Aby byl byt zařízen do posledního detailu, zaplnily se skříně módními kousky od české návrhářky Kláry Nademlýnské. Její nejnovější módu si můžete osobně vyzkoušet.

V hale narazíte na parkety Malý Hungarian Point, šedý dub olejovaný Od Bohemian Works. Stejné parkety najdete také v ostatních místnostech v rámci celého bytu. Na stropě visí lustr Heracleum značky Moooi, jejíž portfolio sahá od svítidel, přes textilie, až po nábytek.

Komoda pochází z dílny slavného milánského umělce Piera Fornassetiho. V bytě naleznete další produkty z jeho portfolia, které si oblíbil a prodává designový obchod praguekabinet.

V rohu haly stojí věšák Butterfly od italského výrobce Ghidini 1961, který je vyrobený z mosazi.

Vypínače, které jsou součástí i dalších místností, nesou název Berker Serie 1930 Porzellan made by Rosenthal a jsou vyrobené z porcelánu. Výrobcem je firma Hager Electro. Prodává Monobrand.

Důležitou roli v projektu hraje především světlo. Designérka mu chtěla dát velký prostor, a tak je byt laděný do šedé a bílé. Barevné akcenty v podobě sofistikovaných pastelových židlí od značky Sé podtrhují jeho jemnost. Barvy do prostoru přináší i umění, které Ivanka vybrala v obchodě Praguekabinet – najdete tu mimo jiné obrazy od Petra Pisaříka nebo Evy Sakumy.

Šedá a bílá dávají vyniknout jednak světlu v bytě, ale také doplňkům výraznějších barev.

Praguekabinet dodal do bytu nejen nábytek v podobě odkládacích stolků a doplňky jako vázy na krbu, ale také několik uměleckých děl. Nad krbem visí obraz Bezejmenný od Petra Písaříka.

Výraznou součástí projektu jsou svítidla. V jídelně nad stolem visí výrazný lustr značky Bocci, který dodala firma Bulb. V menším provedení se pak opakuje v ložnici i v přilehlé koupelně.

Nádobí a kuchyňské doplňky do jídelny i kuchyně dodala společnost Premium Gastro a Potten Pannen-Staněk.

Jídelna plynule přechází do obývacího pokoje, kde vaši pozornost upoutá Biokrb od Ardo keramiky. Obložení krbu od ProCeram v tomto případě kopíruje vzor z kuchyňské linky a dodává tak oběma místnostem jednotící prvek.

Prostorná kuchyně umožňuje příravu večeře a zároveň věnování pozornosti rodině.

Kuchyňská linka je výsledkem spolupráce mezi Ivankou Kowalski a firmou ProCeram, která dodala obklady. Stejný styl obkladů můžete vidět jako propojující linii jednotlivých místností v rámci celého bytu. Technické světlo nad linkou In-Finity Flos poskytuje rovnoměrné rozložení světla pro práci v kuchyni.

Dominantou obývacího pokoje je Tailor sofa v látce Adamo & Eva od značky Dedar. Za návrhem konferenčního stolku z kartáčovaného dubu stojí architektka Ivanka Kowalski. Bodové světlo zajišťuje stojací lampa Lampadaire 3 Bras od Serge Mouille, jejíž tři ramena si můžete libovolně nastavovat.

V rohu stojí televize TV BeoVision 14-55 od Bang & Olufsen, která disponuje zabudovaným systémem připojení na veškeré vaše aplikace. Obývací pokoj je oživen několika dekoracemi, mezi které patří Reverso vázy na krbu a svícen Spin Table Candelabra od Toma Dixona.

V druhém rohu pak opět vidíte práci Piera Fornassetiho, který navrhl tento paravan s názvem Screen Scaletta black/white. Před paravanem stojí křeslo Stay Armchair značky Sé, které je součástí celé kolekce Stay obsahující židle a křesla do jídelny. Odkládací stolek ve tvaru bonbonu nese příhodný název "Bonbon" Side Table. Za jeho návrhem stojí italský designér Luca Nichetto. Druhý odkládací stolek Bala Lo je od již zmiňované značky Sé. Zatímco spodní část tvoří keramika, deska je vyrobena z mramoru.

Doplňky Fornasseti dodal praguekabinet.

Mísa z portfolia značky Ghidiny 1961, která se zaměřuje pouze na výrobu produktů z mosazi a několika dalších kovů. Mísa nese název Florida bowl.

O přijemné chvíle se šampaňským Krug se postaral Moët Hennessy Czech Republic.

Jelikož Ivanka nerada kombinuje podlahové krytiny, zvolila povrch v podobě patinovaných parket. „Jednotný povrch prostor sjednocuje a zvětšuje,“ říká a pokračuje „parkety navíc díky povrchové úpravě vypadají přirozeně. Jako by na místě byly odjakživa.“ V koupelnách pak použila velkoformátovou dlažbu s potiskem mramoru. Konečně celý barevný koncept se odvíjí od použitých materiálů – ať už mluvíme o dřevě, nebo o šedobílém vzoru mramoru.

Parkety Malý Hungarian Point, šedý dub olejovaný dodala firma Bohemian Works. O obložení v koupelnách se pak postarala firma ProCeram, která zajistila také instalaci všech svých obkladů.

Moderní prvek do interiéru přinášejí šedé stěrky, které si můžete prohlédnout v koupelně. Zajistila je firma Němec, která rovněž realizovala také vertikální kaskádovou zahradu v tělocvičně. Za pozornost stojí i použité tapety: třeba v jedné z dětských ložnic použila designérka tapetu Old School s motivem graffiti od Wall&Deco.

Vertikální zahrada na stěně v tělocvičně je složena z živých rostlin.

Byt zahrnuje pět koupelen, každá připadá jinému pokoji. Ve třech z nich kombinuje autorka návrhu betonovou stěrku Betonepox s tapetami Wet System opět od Wall&Deco, které jsou speciálně upravené pro použití ve vlhkém prostředí.

Tapeta Escape od Wall&deco byla použita v koupelně nejmladší dcery. Umyvadlo a vana Unique značky Krion zaujmou svým neobvyklým tvarem. Zajímavosti dětské koupelně dodávají také baterie Zucchetti Isystick v červené barvě.

Specialitu najdete v hlavní ložnici, kde stojí postel Auroria od známé značky Hästens, která svým ikonickým vzorem modrobílých kostek dobyla už mnoho pokojů. Její čelo vzniklo na míru z vlašského dřeva a kůže podle návrhu designérky Anny Marešové. Skrývá v sobě řadu podsvícených šuplíků, které skýtají dostatek zázemí pro knihy i různé tajnosti. Za pozornost stojí i romantický toaletní stolek opět od firmy Sé a živé dekorace od ateliéru Inspirito, který dodal květiny do celého bytu. K ložnici patří koupelna s obklady MaxFine Marmi od ProCeram a vybavením od Design Bath.

Nezbytnou součástí ložnice je také makeup stolek, kde si majitelka může uchovat svoji zkrášlovací výbavu. Olympia Dressing Table je doplněn nižším stolečkem Olympia Side Table a stoličkou Olympia Stool ze stejné kolekce značky Sé. Stěnu zdobí nástěnné dekorace Mercury od Arika Levyho.

Na nižším stolečku slouží jako úložné nádoby Whisper Box Glossy Metal a Whisper Box Satin Colour.

Oblíbenou hudbu si budete moci poslechnout z bezdrátových reproduktorů Beolab 18 od Bang&Olufsen.

Sanita v této koupelně pochází z kolekce Goccia italského výrobce Gessi. Ze stejné kolekce jsou také doplňky, které pro zdůranění kontrastu architektka vybrala černé. O veškeré vybavení koupelen se v tomto bytě postarala firma Design Bath.

V koupelnách nesmí chybět zubní hygiena Marvis a Swissdent od Profimed.

Kosmetiku Aesop dodal obchod Ingredients.

O ručníky z kolekce Christian Fischbacher se postaralo interiérové studio Color Design.

V bytě nechybí ani pracovna s dobrým koňakem a fotografiemi z Kuby a Maroka od Jiřího Machta. Když je práce dost, přijde na řadu domácí fitness. Obě místnosti mají také vlastní koupelnu.

Zatímco na okně odpočívá Odpočívající Figura Jakuba Flejšara, na pelíšku Siesta od Cloud 7 může odpočívat domácí mazlíček. V knihovně Diesys od Alivar si můžete prohlédnout trojici dekorací Verreum Vetroidi a vysokou růžovou vázu Container high Pulpo, kterou dodal nový designový obchod Monobrand. Závěsy Setamatka Marcassin XL pochází z produkce firmy Dedar.

V pracovně se můžete posadit do velkého křesla Wingback Chair od Toma Dixona nebo do menšího Scoop chair, taktéž od Toma Dixona. Stolek T-Gong je od značky Alivar. Nesmíme zapomenout ani na zajímavou kliku Goutte Light od dvojice Bonnemazou-Cambus, která je tvořena z části kliky a části rozety Ovale Small. Obojí dodal Monobrand. Dveře včetně skrytých zárubní v celém bytě zajistila firma Dorsis.

Na zdi v chodbičce je pověšené zrcadlo Mirror Optical Piera Fornassetiho.

Umyvadlo z kolekce Cono Gessi doplňuje měděná baterie ze stejné kolekce. Společnost v koupelně vám bude dělat Sedící figura od Jakuba Flejšara.

Koupelna je laděna do měděných tónů díky koupelnovému příslušenství i doplňkům.

Svítidlo Bocci 38.3 slouží nejen jako zdroj světla, ale také jako nevšední dekorace. Nezbytné drobnosti snadno uložíte do jedné z nádob Verreum URU.

Veškeré cvičební vybavení zajistila firma 3D Fitness. Při cvičení si můžete pustit televizi BeoVision Horizon 40" od Bang&Olufsen.

V koupelně u tělocvičny vyhrála barva tmavá a volba padla na obklady MaxFine Black Venato, které dodala firma ProCeram. Vybavení koupelny bylo také voleno v černé barvě. Tapeta Evanescence Wet System patří mezi čtveřici tapet Wall&deco v bytě.

V bytě se nachází dva dětské pokoje. Jeden obývá teenagerka, druhý malá holčička. V jejím pokoji stojí skříně, jež vznikly podle návrhu Ivanky Kowalski v dílně nábytkářské firmy Devoto. Ne náhodou připomínají bíle lakované skříně zmenšeniny domů – Lukáš Lédl a Petr Porta vyrazili na Staroměstské náměstí, kde si s truhlářem vyhlédli domy, jež potom napodobili. Doplňuje je pojízdná postel s nebesy a vysokým čelem, které v sobě skrývá úložný prostor na knihy. V druhém pokoji se můžete posadit na postel z šedě mořené překližky. Každý z pokojů má opět svoji koupelnu, kterou v obou případech vybavila firma Design Bath.

Postel, která sama o sobě působí jako pokoj na kolečkách, nese název KUBO a pochází z dílny firmy Devoto. Design má na svědomí Ivanka Kowalski. Podlahu zútulňuje koberec Scribble od Moooi, který u nás dodává firma Bulb. Z jejich produkce je také stolek Container table, na kterém nesmí chybět lampička a britská klasika Anglepoise Original 1227. Roztomilé židličky ve tvaru Petstools od Petite Friture můžete mít ve tvaru tří různých zvířat.

 

Na malou dcerku dohlíží plyšový pes Johan na pelíšku od Cloud 7.

Dětské pokoje vyzařují hravost i jemné kombinace barev. Na první pohled upoutá pozornost obří lampa Anglepoise Original 1227, kterou v roce 1935 navrhl George Carwardine. Postel KU:LA pochází z dílny Devoto a byla navržena Ivankou Kowalski čistě pro účely SQUAT iD23. Praktická kolečka umožňují s postelí libovolně manipulovat. Koberec Amoeba značky Moooi skvěle ladí s přehozem Missoni Prudence, který má ve své nabídce studio Color Design. Vypínače a zásuvky jsou z kolekce Berker Q.1 od Hager Electro.

Koupelna pro mladou dceru je ozdobena tapetou You and Your Wet System od Wall&Deco. Stojací Umyvadlo pochází z kolekce Goccia Gessi, toaleta pak z kolekce Sfera Catalano a hlavová i ruční sprcha Faraway Zucchetti. Praktická bílá stolička je také z kolekce Goccia Gessi. Lampa Hooked 3 pochází z tvorby Buster+Punch.

Sama Ivanka Kowalski by byt popsala jako ležérně elegantní. Přijďte zjistit, jak bude působit na vás – jeho dveře budou otevřené do 22. prosince. Svou vstupenku si můžete koupit zde.

_____________________________________________________________________________________

SQUAT iD23

24. listopadu 22. prosince 2016

Pařížská 23, Praha 1

www.squatid.cz

SaveSave

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...