Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Lávka v Klatovech

Lávka v Klatovech

Eva Jiřičná se v průběhu své kariéry stala uznávanou specialistkou na rafinované high-techové konstrukce, především v případě jejích slavných schodišť. Lávka, kterou architektka umístila do starobylého městského centra v Klatovech minulý rok ve spolupráci s Petrem Vágnerem a Jiřím Huškem, pracuje s jejími charakteristickými prvky a materiály, jež najdeme ve většině projektů Evy Jiřičné.

Inspirace - Lávka v Klatovech

Eva Jiřičná je mistrem detailů a miniaturních architektonických intervencí. Tuto charakteristiku, kterou disponuji její studio AI – DESIGN, potvrdila i v Klatovech.

Inspirace - Lávka v Klatovech

Prosklenný zaoblený tubus jakoby levitoval nad ulicí a ztrácel se na pozadí historických slohů okolní architektury. Vznikl radikálně moderní objekt, který však díky své subtilnosti a transparentnosti zcela přirozeně splývá se svým okolím.

Inspirace - Lávka v Klatovech

Lávka spojuje prostory jezuitské koleje a gymnázia. Původně měl být na místě umístěn tradičně řešený historizující prampouch. Nakonec i přes doporučení památkářů mohla vzniknout současná progresivní realizace z ohýbaného skla a lakované ocelové konstrukce.

Inspirace - Lávka v Klatovech

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: aidesign.cz

Publikováno: 13.05.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...