Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ledy na Václavském náměstí

Ledy na Václavském náměstí

Jakub Pollág a Václav Mlynář navázali na svou spolupráci se značkou Nike a pro pražské Václavské náměstí vytvořili působivou instalaci z šesti obřích kostek ledu. 

Designéři navázali na instalaci pro značku Nike, kterou vytvořili pro Designblok 2013 a šest aktuálních hokejových dresů české reprezentace zalili do šesti obrovských kostek ledu. Instalace je vytvořena ku příležitosti Zímních olympijských her v Soči.

Události - Ledy na Václavském náměstí

Součástí instalace je i působivé osvětlení a zvukové efekty. Každá ledová kostka váží 1700 kg a její rozměry jsou 200 x 120 x 75 cm.

Události - Ledy na Václavském náměstí

Přestože je dres vyroben technologií, která omezuje dopad na životní prostředí, neztrácí na funkci a výkonu. Dres aktivně reguluje teplotu těla hráčů během zápasu a zaručuje odvod vlhkosti od těla pomocí technologie Nike Dri-FIT. Tento způsob výroby snižuje spotřebu energie až o 30 % ve srovnání s běžnou výrobou polyesteru, ročně se takto dokonce využije téměř 100 milionů PET láhví, které by jinak skončily na skládce.

Události - Ledy na Václavském náměstí

Jeden z autorů instalace Václav Mlynář ze studia deFORM. Spolupráce vznikla během studia na pražské UMPRUM, kde ateliér Design produktů vedený Michalem Froňkem a Janem Němečkem spolupracuje s Nike již delší dobu.

Události - Ledy na Václavském náměstí

První zalitý dres do ledu představili designéři ze studia deFORM již v rámci instalace značky Nike na Designbloku v říjnu 2013.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Foto: Martin Chum

Zdroj: studiodeform.com, nike.com

Publikováno: 22.01.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...