Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Light Soil V.2 : Dům, který mizí v zemi

Light Soil V.2 : Dům, který mizí v zemi

 

Light Soil V.2 je projekt polského ateliéru de.materia, který v Poznani navrhl rodinný dům, jenž nás zaujal geometrickou i materiálovou jednoduchostí.

Prezentované vizualizace jasně ukazují, že se stavba plně přizpůsobuje mírně svažnému terénu: garáž se nachází na kopečku, zatímco směrem dolů se postupně objevují obytné místnosti pokoje.

Pohled z ulice nenaznačuje, že se o kousek níž pod garáží nachází rezidenční objekt. Obytné prostory jsou částečně obklopené půdou, která tvoří přirozenou zvukovou bariéru.

Objektu dominují dva materiály: dřevo, ze kterého vznikla garáž, a beton, který tvoří rezidenční části domu, charakteristické velkými prosklenými plochami, kterými chtěli architekti docílit plynulého přechodu z interiéru do exteriéru. Z pohledového betonu by měly vzniknout jak vnější, tak vnitřní stěny, stěny a podlahy.

Výhledy na okolní krajinu si budoucí majitelé budou užívat z obývacího pokoje s ikonickým  křeslem LC4, navrženého trojicí Le Corbusier, Pierra Jeanneret a Charlotte Perrinaud (prodává Konsepti) a za tepla krbu Gyrofocus (prodává firma Krbystyle). Závidíte jim?

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: de.materia

Zdroj: ignant.de, journal-du-design.fr

Publikováno: 01.03.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...