Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Mezinárodní den kachliček připomenul úspěšnou kolekci Iry Svobodové

Mezinárodní den kachliček připomenul úspěšnou kolekci Iry Svobodové

Máme je doma snad každý, ale málokdy známe jejich původ. Kachle patří k nejstarším materiálům, jež lidstvo provázejí již tisíciletí. Právě na tento fakt chce upozornit firma Archtiles, která každoročně vyhlašuje Mezinárodní den kachliček. Letos připadl na 21. května a mohli jsme si díky němu připomenout, jak dopadly kolekce kachliček, které vloni pro světové firmy navrhovali čeští umělci a designéři.

Jeden z nejúspěšnějších návrhů představila akademická malířka Ira Svobodová, jejíž díla jsou zastoupena v řadě světových galerií a které se s kolekcí podařilo prorazit na mezinárodním trhu. Její návrh je plný geometrických symbolů provedených v černé a bílé.

Kachle jsou založené na optických klamech a hře světla i stínů; francouzský výrobce keramiky Normandy Ceramics se je navíc rozhodl zařadit do své nabídky. Aktuálně se u evropských výrobců plánuje také realizace sérií podle návrhu od architektonických studií FORMAFATAL, A69 a dalších účastníků loňské soutěže,” říkají organizátoři soutěže.

Společnost Archtiles navíc u této příležitosti vyrobila vlastní pexeso s motivy kachliček.

„Mezinárodním dnem kachliček chceme ukázat, že trendy jsou jedna věc a trvalá hodnota keramiky druhá,“ shrnuje hlavní myšlenku mezinárodního dne jeden z jeho iniciátorů Petr Kunt z firmy Archtiles a pokračuje: „Veřejnost je vystavena masáži reklamy, která vede k neustálé obměně zakoupeného zboží. Proto se snažíme lidem vysvětlit, že keramika nemusí být drahá, ani luxusní, ani kytičkovaná, ani trendová, ale úplně obyčejná, jednoduchá a napořád.“ Nechme se překvapit, co si Archtiles přichystají do dalších let. 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Publikováno: 24.05.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...