Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

MIMO Teahouse: moderní čínská čajovna plná elfů

MIMO Teahouse: moderní čínská čajovna plná elfů

V čínském městě Sia-men najdete novou čajovnu, která nadchne každého milovníka čaje i neotřelého designu. Dát si tu můžete nejen čaj, ale třeba i snídani ve stylu New Yorku nebo lehký oběd či koktejl v asijském duchu. A k tomu všemu budete moct obdivovat i nějakou z výstav, které se tu pravidelně pořádají.

Čajovnu s názvem MIMO Teahouse navrhlo kreativní studio VBN, které mělo na starosti vše, od interiérového konceptu a grafického designu až po identitu značky.

Koncept čajovny se nese v moderním duchu, ale zároveň zde najdete dotek čínské čajové kultury. Architekti si pohráli s různými materiály a strukturami. Zkombinovali sofistikovaný lesk s přírodními povrchy dřeva i kamene.

Pití čaje je v asijské kultuře úzce spjaté s literaturou, uměním, filozofií i buddhismem. A to už od 3. století. Čajovny, které v tu dobu vznikly, fungovaly zároveň i jako veřejná místa pro společenská setkávání, relaxaci a zábavu. Právě z této pestré čajové kultury architekti čerpali, aby navrhli prostor, kde si lidé mohou vychutnat svůj šálek čaje s knihou v ruce, pochutnat si na lehkém jídle a zapojit se do živého sociálního prostředí, které často oživují pozvaní umělci, pořádané výstavy či různá vystoupení.

Interiér restaurace charakterizuje elegance propojená se syrovým estetickým vzhledem, který designéři nazývají „divoká příroda v betonové džungli“. Elegantní výzdoba, leštěné kamenné povrchy, hladké dřevěné obložení i řada přírodních textur do sebe harmonicky zapadají.

Betonové sloupy budovy a hrubé kamenné bloky zůstaly neošetřené. Kamenná podlaha odhaluje různě rozmístěné abstraktní geometrické tvary. Toto propojení přírodních a umělých materiálů představuje jedinečnou eleganci i poetickou cestu čaje od čerstvých listů až po kulturní instituce.

Interiér MIMO je úzce spjat s identitou značky, kterou navrhla společnost VBN. Od papírových kelímků a tácků až po grafické obrazy na stěnách. A když se podíváte zblízka, zjistíte, že je čajovna plná hravých elfů. Největším vodítkem k jejich existenci je skleněný modul uprostřed, který je koncipován jako miniaturní prostředí elfů a funguje také jako veliká vitrína a prostor pro různá představení. Obsahuje řadu sochařských kompozic vyrobených z organických materiálů, které nechávají ožít kouzelnou říši a zároveň odrážejí přirozený vs. umělý" dialekt. Jsou zde také různé vzácné rostliny, které byly populární jako výzdoba čajoven za říše Sung, tedy mezi lety 960 až 1279. I přes svůj moderní vzhled je MIMO spjata s kulturní historií, jež sahá daleko do minulosti.

MIMO Teahouse v interiéru kombinuje staré a nové, umělé a přírodní i hravé a elegantní. Hosté si zde vychutnají speciální čaje, kávu i skvěle vyladěný zážitek z jídla a uměleckého prostředí s nezapomenutelnou atmosférou.

Nakoukněte také do restaurace Icha Chateau v Šanghaji, která vyzařuje krásu čajových plantáží.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...