Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Německá klasika. Bulthaup zná recepty na nadčasové kuchyně

Německá klasika. Bulthaup zná recepty na nadčasové kuchyně

Architektura, inovace a preciznost. Tak by se dala charakterizovat německá značka Bulthaup, která vyrábí funkční a praktické kuchyně. Značka si zakládá na vytváření nadčasových sestav, které nepodléhají módním trendům, a mohou tak být pro své majitele atraktivní po mnoho let svého užívání. Díky čistému designu, vysoké kvalitě a inovacím je Bulthaup lídr ve svém oboru, který vítězí v prestižních designových soutěžích a především v náročných spotřebitelských testech. Kuchyň by měla být vnímána jako součást širšího obytného prostoru a měla by se přizpůsobit individuálním potřebám svých uživatelů, což kuchyně Bulthaup s přehledem splňují.

Když v roce 1949 Martin Bulthaup koupil pilu v Herfordu a přeměnil ji v továrnu na výrobu nábytku, netušil, že o několik let později se budou jeho výrobky prodávat po celém Německu. Netušil, že v osmdesátých letech přijde nová éra jejich designové produkce a že dnes bude Bulthaup oslňovat svými kolekcemi b1, b2 a b3 celý svět.

Kolekce bulthaup b1 je plná čistého designu a neotřelých nápadů. Tyto minimalistické kuchyně vyzařují nadčasovost uměleckého díla, proporční vyváženost a geometrii v nejryzejší formě. Pečlivě promyšlené funkce jsou nerozlučně spjaty s elegantní vyvážeností. Hlavním designovým prvkem jsou zkosená čela nahrazující funkci madla. Tento element zdůrazňuje soulad horizontální a vertikální linearity. Kuchyně bulthaup b1 si zamilují všichni, kdo mají rádi jednoduchost, designovou čistotu, svěžest a harmonii v interiéru. Základní elementy, povrchové úpravy a materiály doplňují funkci a estetiku.

Vnitřní vybavení šuplíků a výsuvů vzniklo z březového dřeva. 

Police umožňují zajímavé interakce. Díky otevřeným, nebo naopak zavřeným dvířkám tak neustále můžete měnit vzhled kuchyně.

Kolekce bulthaup b2 radikálně změnila klasické pojetí kuchyně a vaření. Jde o nadčasové kuchyňské sestavy, u nichž návrháři z EOOS Design přistoupili k výzvě komplexního řešení unikátním způsobem. Použitím poetické analýzy". Jejich práci ovlivnily jak současné požadavky zákazníků, tak i archetypální představy, rituály a příběhy. Výsledkem je vize nejen současného, ale i budoucího designu. Vidíme zde velkorysé pojetí prostoru v nově vyvinutém systematickém konceptu.

Bulthaup b2 ztělesňuje podstatu toho, co dělá kuchyň kuchyní. Proto byl na počátku stanoven potřebný prostor pro kuchyňské náčiní, nádobí a spotřebiče. Podstatné části byly separovány od nepodstatných a nakonec se veškerá pozornost soustředila na perfektní uspořádání, přehlednost a snadnou dosažitelnost.

Všechny klíčové funkce jsou obsaženy ve třech prvcích: skříni na nádobí, kuchyňské lavici a skříni na spotřebiče. Kuchyňská lavice s pracovní plochou, varným centrem a dřezem je doplněna dvěma skříněmi pro spotřebiče, nádobí a potraviny. Zabudovaná mycí plocha je z nerezové oceli nebo žuly, díky čemuž se skvěle udržuje. A to i co se hygieny týče.

Kuchyně z kolekce b2 umožňují velikou variabilitu. Každý ze tří nadčasově flexibilních a moderních prvků lze opakovaně přidávat, kombinovat a posouvat. Technologie, ač moderní, jsou záměrně schovány za zavřenými dveřmi. Když se skříně otevřou, skrytý svět kuchyně okamžitě ožije, a naplní tak prostor jedinečným vybavením.

Bulthaup b2 je ideální kuchyně pro průkopníky moderního životního stylu. Jednoduchý design a chytré uspořádání, které přeměňuje kuchyň v dílnu, nepotřebuje extra šuplíky ani výsuvy. Závěsné police z masivního javorového dřeva a zasunovatelné hliníkové police dodávají skříním strukturu a pořádek. Vizuální čistota tak sálá zevnitř i zvenčí.

Kolekce bulthaup b3 přináší neomezenou svobodu návrhu v obytném prostoru. Multifunkční stěna osvobozuje kuchyň z plánování, kde vládne půdorys, a sama se stává určujícím faktorem interiérové architektury. Skryje vodu, elektřinu i potrubí a kuchyň díky tomu působí lehce, jako by se vznášela.

Kolekce b3 je atraktivní nejen svou funkčností, ale také grandiózní elegancí, která dokáže propojit kuchyň s ostatním prostorem v jeden celek. 

Design je zredukován na absolutní minimum, a přesto nabízí rozmanitost možných řešení. Portfolio obsahuje masivní i subtilní objekty, zavěšené prvky i na podlaze stojící bloky. Varianty povrchových úprav sahající od nerezu, hliníku, laminátu a laku až ke kvalitnímu dřevu a nabízejí mnoho různých kombinací.

Bulthaup b3 je systém navržený pro kohokoli, kdo chce jedinou věc: to nejlepší. Každá kuchyň b3 je unikátní. Zosobňuje architektonickou nezávislost a neomezenou možnost pro vyjádření osobního vkusu.

Bulthaup nastavuje vysokou laťku ve svém oboru. Mimořádně zpracovaná povrchová úprava, spoje bez jakéhokoli viditelného švu, jedinečné funkční boxy a cenami ověnčená baterie. Každý prvek je ukázkou dovedností a zkušeností.

Na kuchyně Bulthaup se můžete zajít podívat do pražského showroomu na Rohanském nábreží. 

 


Bulthaup studio Prague

Rohanské nábreží 671/15, Praha 8

SaveSave

SaveSaveSaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...