Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Occhio: Světelné linie a krása stínů

Occhio: Světelné linie a krása stínů

Síla a intenzita světla, co umí prozářit tmu. Světlo, které kreslí své vlastní obrysy a vrhá pěkné stíny. K tomu zajímavý design osvětlení, promyšlené koncepty a detaily vyšperkované tak, aby byla světla dokonalá do posledních drobností. A hlavně každá místnost potřebuje osobitý přístup k návrhu osvětlení. To je značka designového osvětlení Occhio.

„Světlo je evoluce.“ To je filosofie německé značky Occhio, která se na trhu designového osvětlení pohybuje přes 20 let. Za konceptem stojí světelný designér Axel Meise. Prvotně byl Meise ohromen estetickým šířením různých světelných zdrojů a světel v soukromých či veřejných prostorech. Proto ho napadlo rozpracovat myšlenku, že každá místnost vyžaduje konkrétní řešení osvětlení. K tomu mu nahrávala i skutečnost, že na trhu v té době nebyly žádné rozsáhlé osvětlovací systémy. Mohli bychom to lidově nazvat „dírou na trhu“, a tak se zrodila na konci 90. let 20. století značka Occhio (v překladu z italštiny „oko“).

Zakladatel značky Occhio - Axel Meise.

Bělostně lesklé větlo PIÙ R patří do série plné čistých linií. Ploché kuželové sklo vytváří dynamický vzhled při zachycení optické vložky, která zajišťuje brilantní světlo bez oslnění. Stojací lampa PIÙ RS TERRA pochází ze stejné kolekce. V obou provedeních se dá světlo obměňovat pomocí barevných filtrů a optických skel. Využívá se LED technologie nebo halogenové zdroje.

Fotografie pocházejí z rezidenčního domu Lumar ve Vídni.

SENTO SOSPESO je závěsné svítidlo s důmyslnou vychytávkou skrývající se v nastavení výšky dle libosti. Přidán k tomu je výkon 32 wattů a světlo tak krásně prosvítí i velké obytné místnosti. Snoubí se zde tedy maximální kvalita světla a snadné použití.

Apartmán F v Mnichově.

DIVO SOSPESO je netradiční světlo uzavřené ve skleněné baňce, které na první pohled zaujme netradiční tvarem a hra stínů fascinuje ve světelných seskupeních.

Pro osvětlení IO jsou nejvystížnějšími charakteristiká slova radost a hravost. Radost v hravém provozu světla a hravost v jednotlivých možnostech návrhu svítidel a docílením světelného efektu.

IZB rezidence v Mnichově.

Světla LUI jsou nástěnými a stropními svítidly, která evokují reflektory. Mají nejnovější 230 V LED technologii a výměnné objektivy s funkcí zoomu. Jsou tak víceúčelovými světelnými nástroji pro přesné osvětlení a jednoduše se přizpůsobí situaci.

Occhio se také pyšní oceněním iF DESIGN AWARDS, které je více než 60 let je celosvětově uznávaným oceněním pro výjimečný design. Byly oceněny tři z nových produktových řad Occhio: IO, LUI a svítidla MITO. Tato krásná designerská světla dokázala přesvědčit o kvalitě a inovativních funkcích 58 členů nezávislé mezinárodní poroty odborníků.

Vpravo oceněné světlo IO a vlevo LUI.

Alex Meisse s oceněním.

U nás si krásná až skoro umělecká světelná díla od zančky Occhio můžete prohlédnout v prodejně Bulb.


Occhio, prodává Bulb

www.bulb.cz

Jankovcova 49, Praha 7

facebook

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...