Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Od počítačů k designu

Od počítačů k designu

Elad Nachmias je mladý muž mnoha tváří. Pochází z Izraele, ale již dva roky žije v Praze, která mu učarovala. Ze sféry IT se dostal k hudbě a příležitostně vystupuje jako DJ. Nakonec zakotvil u designu a založil internetový obchod Roomee. Eladův příběh nás zaujal, a tak jsme ho vyzpovídali.

Tvé původní povolání se točilo kolem počítačů.  Jak jsi se k designu dostal?

Roomee je výsledek změny, která se ve mně za poslední roky odehrála. Uvědomil jsem si, že mi mnohem víc záleží na tom, jak vypadá prostor a věci, které mě obklopují.  Zároveň se také věnuji hudbě, a i v ní mě například zajímá určitá estetika zvuků. Snažím se vyplnit mezeru, kterou vidím na českém trhu. Mám dojem, že mnoho lidí hledá specifické produkty, které v České republice nejsou snadno k mání.

Obchod - Od počítačů k designu

Podle čeho vybíráš produkty, které prodáváš?

Hodně mě zajímají věci, které jsou expresivní a něco sdělují. Zároveň hledám inovativní způsoby výroby a využití. Zaměřují se proto především nové značky a mladé designéry. Například francouzská značka ibride mě zaujala specifickými metodami, které při výrobě svých produktů používá, třeba jednoduché a efektivní řezání laserem. Ty věci jsou navíc nádherně surreálné a jako bonus beru jejich cenovou dostupnost. Mám pocit, že v České republice je kvalitní design vždy velmi drahý. Proto jsem se snažil vybírat evropské produkty, které jsou nejen výjimečné, ale i cenově přijatelné. 

Obchod - Od počítačů k designu

Kdybys měl vypíchnout jeden produkt, který by to byl?

Já osobně mám rád pštrosí konzoli, se kterou přišel francouzský designér Benoit Convers. Lidé jsou například nadšení z havranů, jež rovněž pochází z jeho dílny.

Obchod - Od počítačů k designu

Obchod - Od počítačů k designu

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

V létě se chystám na několik měsíců otevřít pop-up obchod, kde představím různé interiérové doplňky. Také koketuji s myšlenkou otevřít kamenný obchod, který bych pojal jako interaktivní showroom. Prozatím se ale budu držet konceptu pop-up.  Každopádně plánuji zůstat v Praze.

Obchod - Od počítačů k designu

Tvou rodnou zemí je Izrael. Mohl bys porovnat přístup k designu u nás a v Izraeli?

Vlastně je to celkem podobné. V obou zemích je celkem široká nabídka velmi prestižního designu, přesto si myslím, že v Izraeli je více dostupný design za nižší ceny. Co se týče lidí, řekl bych, že jejich přístup k designu je srovnatelný: stále se mají co učit.

Obchod - Od počítačů k designu

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: Katarína Králová, roomee.cz

Zdroj: roomee.cz

Publikováno: 15.03.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...