Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Podlaha Corkart: Ideální do dětského pokoje

Podlaha Corkart: Ideální do dětského pokoje

Jak správně vybrat ideální podlahu vašem nejmilejším a hravým ratolestem? Pokud hledáte podlahu, která vydrží téměř vše, dobře izoluje a jednoduše se udržuje, jste na správné cestě. Rodinná firma Soliter Parket, založena roku 2002, vám tuto cestu nabízí. Dvanáct let tradice a kvality. Nepodporují černou těžbu exotického dřeva a také dbají na dodržování ekologických norem.

Portugalská firma Corkart sídlící v srdci dubových korkových lesů, dodává do vzorkovny Soliter Parket několik druhů krytin, ale Fusion, Lino a Vinyl Concept jsou ideální do dětských pokojů jak designem, tak díky skvělým vlastnostem.

Firma Corkart si také stojí za dodržováním ochrany životního prostředí a žívotního stylu. Podlahové krytiny neobsahují PVC, jsou recyklovatelné a výrobní proces krytin probíhá bez rozpouštědel. Portugalská firma byla založena roku 1997 a specializuje se na podlahy vyráběné z dubů korkových.

Podlaha s korkem je teplá, měkká a tichá

Dub korkový produkuje prvních 12 až 20 let druh korku, který není elastický a praská. Poté, co se tato kůra oškrábe, za další desetiletí vznikne nová deset centimetrů silná kůra, která se každých sedm až dvanáct let “loupe‘‘ speciální sekerou a používá se na výrobu krytin. Výroba je vysoce ekologická, neboť strom při opracovávání neumírá, jelikož se jeho kůra stále obnovuje. Nejkvalitnější korek se vyskytuje v Portugalsku a v oblasti Středozemního moře.

Proč zrovna tyto tři kolekce? Ve srovnání s jinými typy podlahovin, tato podlahová krytina obsahuje korkovou vrstvu, která tepelně a hlukově izoluje (pohlcení kročového dopadu je 15 až 20 decibelů na m2), díky čemuž je často volena jako alternativa k laminátu, celoplošně lepenému vinylu nebo dlažbě. 

Díky speciální povrchové úpravě PU je Corkart vysoce odolný proti poškrábání, nárazu a má i vysokou barevnou stálost. Jeho údržba je velmi snadná a nenáročná, proto je vyhledávaným typem podlahoviny do dětských a studentských pokojů. 

Lino Concept je parket o rozměru 900 x 300 x 11 mm. Vyrábí se z lněného oleje, je tak 100% přírodní. Dále je jeho výrobní součástí dřevovlákno, borovice, juta a vápenec. Tuto trvanlivou, pohodlnou a stylovou krytinu si můžete vybrat i v několika barevných provedení kolekce Murano.

Nově technologicky zpracovávaná podlahová krytina Fusion Concept s kolekcí Natura nabízí plovoucí vysoce komfortní parket o rozměru 1200 x 210 x 10,5 mm a ultratenký rozměr parket 1200 x 210 x 6 mm. Kombinuje kvalitní vlastnosti korku s vysokou odolností a krásným realistickým nádechem vinylové podlahy. Korek je totiž díky své buněčné kompozici více odolný vůči opotřebení než jiné tvrdé povrchy.

Vinyl Concept nabízí nejmodernější dekory. Dokáže dodat originalitu nebo sjednotit celý interiér. Liší se svou nabídkou mnoha rozměrů a druhů parket. Kombinuje funkčnost, pevnost, komfort a styl. Pokud vaše děti rády malují nebo neodolají domácím vodním hrám, nemusíte se obávat. Vinyl concept totiž nabízí i parkety Aqua Clic, které jsou speciálně nepromokavé. Obsahují stoprocentně vodotěsnou desku s profilem Uniclic.

Posláním firmy Corkart je poskytovat kvalitní produkt, respektující přírodní prostředí. Použijte podlahy Corkart - uvidíte a ucítíte rozdíl. 

Navštivte nově zrekonstruovanou vzorkovnu Soliter Parket na Strossmayerově náměstí, kde podlahové krytiny od portugalské firmy najdete. Můžete si prohlédnout širokou škálu materiálů nejen ve vzorkách, ale i plošně položených.    “Kvalitu poznáte v detailech“.


Soliter Parket

Dukelských hrdinů 6

Praha 7

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...