Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Řadový dům v Brooklynu - designové bydlení se střešní ložnicí

Řadový dům v Brooklynu - designové bydlení se střešní ložnicí

Architektonické studio Office of Architecture vytvořilo úžasnou rekonstrukci malého řadového domku v Brooklynu, který se následně téměř zdvojnásobil.

Mnoho mladých lidí si většinou moc neláme hlavu s velikostí prvního bytu či domu. Je pro ně důležitá především lokace a také cena. Velikost domu začíná být problém až v době, kdy se tyto mladé rodiny rozrůstají a potřebují prostoru mnohem více. Stejně tak tomu bylo i v případě architekta a návrháře klenotů, žijícího spolu s ženou a dvěma dětmi v řadovém domku v Brooklynu.

Řadový dům, zastrčený v jižním svahu poblíž newyorského přístavu a parku Prospect, si rodina zamilovala. Žila zde spokojeně osm let, ale čím dál více postrádala tolik potřebný prostor. Jelikož se nikdo nechtěl stěhovat, byla tedy ideálním řešením kompletní rekonstrukce. Architekti z Office Architecure měli za úkol rozšířit stávajících 93 metrů čtverečních obytné plochy, bez větších stavebních úprav.

Této výzvy se zhostili bravurně. Do původně dvoupodlažního domu přidali architekti další dvě nově obytná podlaží: střešní pokoj s terasami a zrekonstruovaný sklep. Bylo také přemístěno schodiště, díky čemuž se do interiéru dostalo více denního světla i vzdušnosti.

Výsledkem je dům, který není jenom větší, ale je i živější a plný možností. Navíc vyžaduje, aby jeho obyvatelé byli vynalézaví a invenční“, říkají architekti.

Vstupní dveře byly navrženy nově v nejnižším podlaží, a nyní vedou skrze původní sklep, kde navíc vznikla prádelna s dalším úložným prostorem.

V přízemí, kde byl původní vchod do ulice, se nachází otevřená obývací místnost. Na tu volně navazuje jídelna s praktickou vestavěnou lavicí, která je součástí regálového systému.

Rustykální podlaha z ořechového dřeva a ostatní dřevěný nábytek dodávají teplo domova, do jinak monochromatického interiéru.

Kuchyně se honosí bílým nábytkem, doplněným mramorovou kuchyňskou linkou. Pohodlí při vaření umožňují barové židličky a skrz podlouhlá okna, směřující do zahrady, přichází do místnosti dostatek denního světla.

Koupelna je velice moderní. Bílé obložení kontrastně doplňují černé akcenty v doplňcích a hlavní ozdobou je zde zajímavá geometrická podlaha.

Druhé patro patří dětem. Nacházejí se zde dva dětské pokoje, které jsou propojeny společnou koupelnou.

Z tohoto patra vedou schody ještě výše, na střechu, kde se nově nachází nástavba s hlavní ložnicí. Ta má přístup k dvěma odděleným terasám, odkud si obyvatelé domu mohou, před spaním nebo hned po probuzení, užívat krásné výhledy do přírody.

UložitUložit

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...