Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Škola Vittra ve Stockholmu

Škola Vittra ve Stockholmu

Provozovatelé sítě stockholmských škol a školek Vittra učí děti novým věcem neotřelými a inovátorskými metodami. Neomezili se jen na systémy výuky, ale rozhodli se dětem dopřát maximální komfort s rukopisem architekta. Autorkou je studio designérky Rosan Bosch.

Majitelé konceptuálních vzdělávacích jednotek Vittra si v roce 2011 při otevírání své šesté pobočky nazvané Telefonplan přizvali k realizaci interiérů dánskou designérku a architektku nizozemského původu, Rosan Bosch.

Volba padla na Bosch díky jejím zkušenostem z hravými a rozvoj podporujícími interiéry, jaké realizovala například pro firmu Lego nebo pro ředitelství společnosti Google.

Volba padla na Bosch díky jejím zkušenostem s hravými a rozvoj podporujícími interiéry, jaké realizovala například pro firmu Lego nebo pro ředitelství společnosti Google.

Další - Škola Vittra ve Stockholmu

Místo školních lavic je prostor rozčleněn do pětice základních studijních, výukových a relaxačních zón. 

Další - Škola Vittra ve Stockholmu

Škola se rozkládá na celkové ploše téměř dvou tisíc metrů čtverečních.

Další - Škola Vittra ve Stockholmu

V prostoru vedle sebe i spolu pracují věkově i zaměřením odlišné skupiny. Žáci se učí kombinovat potřeby a koncentrovat i v obtížných podmínkách. 

Další - Škola Vittra ve Stockholmu

Jednou z aktivních výukových zón je prostor nazvaný „Laboratoř“. Zde se vyučují všechny předměty, které vedou k exaktnímu poznávání včetně výtvarných dílen.

Další - Škola Vittra ve Stockholmu

Místu sice vládnou tvary a veselé barvy, v některých zónách, kde se ovšem potřebují žáci a studenti pečlivě připravovat a soustředit na výkon, například při testech, byla použita i střídmá černobílá neutrální barevnost.  

Další - Škola Vittra ve Stockholmu

Škola je výjimečná i důrazem na technologie. Každý žák má vlastní laptop a v něm instalovanou svou digitální knihovnou. Tu škola označuje za knihovnu 21. století a za jedinou možnost budoucích knihoven: společné a přesto individuální sdílení obsahů online. 

 

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Marcela Kazdová Autor:
Marcela Kazdová

Zdroj: rosanbosch.com

Publikováno: 11.12.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...