Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Studujte mezinárodně, studujte ARCHIP

Studujte mezinárodně, studujte ARCHIP

Na pražské Letné na adrese Františka Křížka 1 najdete nováčka mezi českými vysokými školami. Jmenuje se Architectural Institute in Prague (ARCHIP), funguje od akademického roku 2011/2012 a jak již název napovídá, výuka architektury tu probíhá v angličtině. Jde o soukromou mezinárodní školu, která nabízí tříletý bakalářský studijní program – ten letos dokončilo prvních 18 studentů.

Inspirace - Studujte mezinárodně, studujte ARCHIP

Studenti pracují v ateliérech v industriálních prostorách bývalé tiskárny. Architektura se na ARCHIPu vždy řeší v souvislosti s urbanismem, krajinářskou architekturou, veřejným prostorem či památkovou péčí. Jak se na ARCHIPu vyučuje udržitelná architektura, se dozvíte v našem interview s Ondřejem Hofmeisterem ze studia Projektil.

Inspirace - Studujte mezinárodně, studujte ARCHIP

V jednom ročníku je kolem 30 studentů z přibližně 20 zemí světa. Na škole učí na 45 profesorů, přičemž třetina z nich pochází ze zahraničí. 

Inspirace - Studujte mezinárodně, studujte ARCHIP

Předností ARCHIPu jsou jistě i zahraniční kontakty, které se škola snaží udržovat v chodu a organizovat nejrůznější workshopy a přednášky s nejen českými, ale i zahraničními lektory. Mnoho akcí je rovněž určeno jak pro studenty, tak i širokou veřejnost. ARCHIP stál rovněž u vzniku architektonického festivalu reSITE.

Inspirace - Studujte mezinárodně, studujte ARCHIP

S původní myšlenkou založit soukromou mezinárodní architektonickou školu v Praze, přišli architekti Martin Roubík a Regina Loukotová, která je v sočasnosti rektorkou ARCHIPu.

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: ARCHIP, Rotislav Zapletal

Publikováno: 17.09.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...