Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Svítidla pro všechny pracanty

Svítidla pro všechny pracanty

Světlo je základní ingrediencí každého pracovního prostoru. Málokdo preferuje pracovat v přítmí a i ti největší workoholici pracující dlouho do noci nedají dopustit na svou stolní lampičku. Svítidla mají tu moc, že podpoří náladu a soustředění. Pojďte zapracovat na kancelářském prostoru, co se týče světla.

Proč nezačít lehkým ohlédnutím do minulosti. Obzvláště když jde o Arne Jacobsena. Legendární dánský architekt má na svědomí vedle mnoha významných budov také spoustu nábytku a dalších interiérových prvků. Mimo jiné i slavnou lampu AJ, která se pyšní jeho iniciály. Jacobsen proslul racionalistickým přístupem a minimalistickými řešeními. Přesně taková je i lampička AJ – asymetrická lehká základna s elegancí sobě vlastní rozlije světlo tam, kam je právě potřeba. Výrobce Louis Poulsen, rovněž z Dánska, ji vyrábí ve stolní, stojací i nástěnné variantě a seženete je v distribuci Stockist.

Ani kovová stolní lampa Signal SI400 nezapře, že se v ní pere retro s moderními vlivy. Naštěstí tento souboj vždycky skončí plichtou a výsledkem je dokonalý návrat o několik desetiletí zpět co se týče vzhledu v kombinaci s dokonalým funkčním zpracováním. Společnost Stockist má takováto řešení v oblibě, a proto se pro svítidlo vydejte právě tam.


Toulky minulostí již máme za sebou, pojďme proto objevit kouzlo hypermoderních tvarů budoucnosti. Oblé tvary stolní lampy Binic jsou jako vystřižené ze sci-fi trháku. Pochází z dílny designérky Ionny Vautrin, která je navrhla pro italského výrobce Foscarini. Firma Bulb nabízí svítidla v šesti barevných variacích. Pokud hledáte neobyčejný výrazný doplněk pracovního stolu, pak by tato roztomilá lampička mohla být řešením.

 
Nespoléhejte jen na lampy a lampičky. V prostoru, kde chcete pracovat se neobejdete bez pořádného stropního svítidla. Zápustné svítidlo TWENTY-7 Trimless připomíná samotný zdroj světla – žárovku. Nápaditý tvar a způsob zapuštění jej dělají neobyčejným společníkem na dlouhé produktivní večery. Nabízí ho firma Delta Light.
 

 

Microline 30+ je dalším mimořádným svítidlem ze stáje firmy Delta Light, pokud jde o tvar. A ono nejde jen o tvar, ale i o světelné vlastnosti, kterými se může pochlubit. Tenké, na míru vyráběné, LED profily vynikají čistotou provedení a univerzálním použitím. Vytvořte si jedinečný obrazec dle své fantazie, který přesně zapadne do vaší kanceláře. Plynulý proud světla je jako stvořený pro zdůraznění přirozených linií prostoru.

 

Zmiňované profily Microline se díky jednoduchému provedení dají skvěle kombinovat s dalšími svítidly. Říká se, že protiklady se přitahují, a proto jeho útlé křivky vyniknou vedle ostřejších tvarů. Například ve společnosti stínidla Husk, které rovněž pochází z dílny společnosti Delta Light. Koncept tohoto osvětlení si pohrává s myšlenkou kuželu a jeho tvůrci pečlivě pohlídali rozptyl světla. Elegantní lampu ocenili i porotci mezinárodní soutěže iF Design Award.

Podobně kónickým tvarem vás okouzlí tato betonová kráska jménem Aplomb od italského výrobce Foscarini. Industriální materiál zformovaný do elegantního hnízda působí nesmírně lehce, ačkoli látka je na první pohled surová. Stojací i závěsná varianta je k dispozici u firmy Stockist.

 
 
 

Zapuštěné profily Splitline od firmy Delta Light olemují pracovní prostor, rozzáří místnost a vypíchnou architektonické složky vaší kanceláře. Černé linie vykreslí v prostoru světelné obrazce a zvýrazní přirozenou krásu prostoru.

 

Světelná exploze v přímo ve vaší pracovně? I to je možné. Řada svítidel Supernova od výrobce Delta Light září jasným teplým bílým světlem. Jednoduchý efektní vzhled si získá každého milovníka minimalismu. Stropní svítidlo můžete doplnit i stojací lampou z této kolekce. Tato řada si velmi rychle našla své věrné příznivce díky elegantní geometrii a příjemně rozptýlenému světlu.

Závěsná svítidla Gaboo promění váš strop v rozkvetlou světelnou louku. Dodají pozitivní energii a zároveň poskytnou dostatečný komfort pro vaši práci. Společnost Delta Light nabízí také nástěnnou variantu tohoto svítidla. Proč je nezkombinovat dohromady a nevytvořit tak živou stěnu plnou veselých světélkujících květů? Nástěnná svítidla navíc poskytnou působivý rozptyl světla na ploše v jejich okolí.  

 

 
Dopracovat, ulevit očím a zhasnout. I přesto se můžete znovu těšit na další pracovní den, a to díky příjemnému efektivně zařízenému prostředí. Dopřejte si v interiéru trochu luxusu a proměňte práci v potěšení duše i smyslů. 
 

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...