Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Testovací laboratoř Samsung Galaxy vás překvapí mírou interaktivity

Testovací laboratoř Samsung Galaxy vás překvapí mírou interaktivity

Testovací laboratoř společnosti Samsung Galaxy v Seoulu asi nevypadá tak, jak byste si ji představovali. Je totiž naplněna interaktivitou, a to převážně díky pečlivě propracované struktuře objektu. Ta je dílem korejské designérské společnosti Aworks, která byla založená v roce 2001 a od té doby se již podílela na mnoha nejen korejských, ale i světových interiérech.

Laboratoř nese název Galaxy Cottage (v překladu Domek v galaxii), který naznačuje, že je laboratoř vytvořena ve smyslu jakéhosi úkrytu uprostřed virtuální galaxie, čili virtuálního pracovního prostoru. Prostor o celkové rozloze 175 m2 je rozčleněn do tří částí: archivu produktů, testovací části a místa určeného pro diskusi o nových nápadech a jejich realizaci.

K vymezení místa designéři použili několikavrstevnaté členění. První vrstvu tvoří dřevěné obložení stěn. Nepravidelně se protínající přímky vytvářejí kromě originální dekorace i prostor k vystavování produktů a k archivování výrobků.

Druhou vrstvu tvoří interaktivní průchozí zóna, která obepíná dvě stěny, a spojuje tak archiv produktů s diskusní částí. Přestože je tato dřevěná platforma dostupná díky schůdkům na obou jejích koncích, slouží s mnoha zásuvkami také jako úschovný prostor. Díky dvoúrovňové konstrukci může platforma sloužit rovněž i k oddechovému posezení či jako kreativní prostor.

Třetí a poslední částí, která rozčleňuje prostor, je vsazená dřevěná konstrukce ve tvaru domku. Jeho střecha zakrývá prostřední část, která je primárně určená k testování výrobků. I přesto, že strop sám o sobě je členitý, designérům se podařilo domek zasadit tak, že není příliš výrazný a výborně sem zapadá. Do prostoru tak přináší příjemné oživení a zároveň má i praktickou, vymezovací funkci. Na něj přirozeně navazuje barový stůl s židlemi, který poskytuje další místo, například pro práci na počítači.

Co se týče barevného uspořádání kanceláře, designéři se rozhodli držet hesla „méně je více“. Prostoru tak dominuje bílá barva s dřevěnými prvky. Tato kombinace vytváří velmi příjemný prostor se svěží atmosférou. Ozvláštnění sem pak přináší barevnější kusy nábytku, jako jsou židle, vázy a podobně. Díky velkým zeleným rostlinám u okna tu najdeme i kousek přírody.

Prostor pro diskusi nad novými nápady je tvořen převážně prostorným dřevěným stolem PONGDANG TABLE, který je součástí již zmíněné dřevěné platformy. Zaměstnanci si tak mohou vybrat mezi méně a více formálním posezením. Stejně jako u celého prostoru je dřevo stolu světlejšího odstínu. Různě barevné židle pak přinášejí do prostoru veselost.

Díky pečlivě vymyšlené struktuře jinak obyčejného obdélníkového prostoru se jedná o zajímavou a praktickou kancelář – je zde jasně dané schéma i úloha pracovního místa. Korejským designérům se tak podařilo vytvořit prostor, kde se podporuje interakce a kreativní řešení.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Kristýna Hromková Autor:
Kristýna Hromková

Foto: Snap by TAQ.C / Kim Tak hyun

Zdroj: archdaily.com, retaildesignblog.net

Publikováno: 14.03.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...