Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Tokyo Baby Café – kavárna pro obry i trpaslíky

Tokyo Baby Café – kavárna pro obry i trpaslíky

V Tokyu vzniklo nevídané místo pro rodiče s dětmi. Rodiny tu mohou společně trávit čas a užít si plno radosti. Dospělí si odpočinou u kávy a děti zadovádí v herním koutku, kterým je v podstatě celá kavárna. Vyřádit se můžou na velikých pohovkách, které jsou jako pro obry, či procházet malými vrátky pro trpaslíky. Najde se tu i spousta krásných hraček a zajímavých knížek.

Tokyo Baby Café vytvořil tým japonských designérů ze studia Nendo. Ti navrhli kavárnu pro dva velmi rozdílné druhy uživatelů: rodiče a malé děti. Interiér si hraje s měřítkem a faktem, že děti vidí svět jinýma očima. Příkladem může být stůl: dospělí vidí věci položené na něm, zatímco děti pouze to, co je pod ním. A tak na spodní hrany stolu, kam zrak rodičů nedosáhne, umístili designéři obrázky zvířat a jejich mláďat. Vybavení kavárny se skládá z obrovského a naopak velmi drobného nábytku. Nabízí tak výhody pro perspektivu dospěláka i dítěte.

Kavárna je plnně vybavena obrázkovými knihami a hračkami pro různé věkové kategorie. Zahrnuje hernu, soukromější prostory i čistě intimní místa určená pro ošetřování dětí a výměnu jejich plen. Široké uličky usnadňují pohyb s kočárkem a vypínače na světla i kliky dveří jsou umístěny dostatečně vysoko, aby na ně děti nedosáhly. Celý prostor je bezpečný a rodiče se tak nemusí bát, že by se jejich ratolestem něco přihodilo.

Velká okna v interiéru doplňují malá okénka a vetší žárovky se střídají zase s těmi menšími. Kojenecká pohovka se stává hernou, jakmile se nafoukne do obrovských rozměrů, a přebalovací stolek se může smrsknout do těch miniaturních. Vše tu je jako v pohádce, kde se kouzlem může celý prostor přizpůsobit potřebám malých uživatelů.

Jemné pastelové barvy působí zklidňujícím dojmem a nechávají interiér splynout s živoucí dětskou energií. Kavárna Tokyo Baby Café je prostě rájem pro děti i jejich rodiče, kteří tak mohou využít celý prostor se všemi možnostmi a výhodami.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...