Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Víc luxusu i útulnosti, víc domova

Víc luxusu i útulnosti, víc domova

Deset let. Tak dlouho si klienti užívali hlavní obytný prostor svého rodinného domu – a pak přišel čas na zásadní změnu. Toužili po komornější atmosféře, ale také otevřené ploše a nových prvcích. Přáli si krb i luxusní doplňky.

Hlavní úkol pro designéry? Změnit rozvržení celého obývacího pokoje. „Na přání klienta jsme jako ústřední prvek prostoru zvolili pohovku, která je umístěna tak, aby z ní klient viděl do zahrady, na televizi i nový krb,“ popisuje designérka Ema Traplová. „Abychom navodili luxusní atmosféru, skrze velkoformátové keramické obklady jsme do obývacího pokoje dostali světlé tóny.“ Své místo tu má také zakázkový nábytek s lamelovou zástěnou. Mosazné detaily podtrhují tóny matně černých prvků a texturu dubového dřeva. 

„Zvolili jsme rovněž zcela nové osvětlení, zabudované v sádrokartonových podhledech. Ukrývají ho kolejnice pro závěsy. Doplněné jsou dekorativními svítidly značek &Tradition a 101 Copenhagen,“ doplňuje architekt Miroslav Nachlinger ze Studia Revír.

Druhé části prostoru vévodí zakázkový jídelní stůl značky LUGI, který jasně naznačuje, že právě tady je srdce veškerého společenského dění. Dřevěná deska stolu a osvětlení od studia Menu do prostoru dostávají ještě víc útulnosti.

„K renovaci prostoru o celkové ploše 80 m² jsme po celou dobu přistupovali jako k celku, přestože jeho součástí byla kuchyň a schodiště, které na žádost klienta zůstaly v původní podobě,“ popisují autoři projektu. „Dřevěné schodiště jsme schovali za lamelovou zástěnu, a získali jsme tak i odkládací prostor. Vše jsme sjednotili novou podlahou, osvětlením a výmalbou.“ 

Původní stav před rekonstrukcí.

Po celé dekádě tak obývací pokoj dostal nový – a vskutku současný – šmrnc.

 


Studio Revír, Miroslav Nachlinger

Ema Traplová
 

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...