Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vinný Sklep u Modráka

Vinný Sklep u Modráka

Nadzemní část vinného sklepu potřebovala velmi komplexní rekonstrukci. Její stav před realizací byl více než špatný. Průčeli je tak v podstatě samostatnou novostavbou, která navázala na vnitřní prostory zapuštěné pod zem. Architekti, kteří jsou zároveň ještě studenty, vytvořili elementární kompozici, která odkazuje jak k historickým typologiím, tak je i ve skrze moderní formou. Dřevěná vrata jsou pak natřena na modro a odkazují tak k původnímu jménu sklepa U Modráka.

Interiér - Vinný Sklep u Modráka

Společenské místnosti dominuje vestavěný kovový krb a namíru navržený dřevěný mobiliář se dvěmi lavičkami na kolečkách. Místnost, do které se vstupuje po industriálně vyhlížejícím schodišti, je už mírně zapuštěna pod zem a výška kleneb je zde tedy o něco větší. Prostoru též dominuje lustr vytvořený z kovové obruče a zářivek. Odkazuje ke kolu, které zde původně viselo.

Interiér - Vinný Sklep u Modráka

Prostoru též dominuje lustr vytvořený z kovové obruče a zářivek. Odkazuje ke kolu, které zde původně viselo.

Interiér - Vinný Sklep u Modráka

Samotný archiv vína se pak nachází v další části. Je tvořen původními betonovými sloupky, do nichž jsou zasazeny kroucené ocelové tyče vytvářející jakési háčky pro zavěšení lahví.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Foto: Jan Žaloudek

Publikováno: 17.05.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...